За Скорсезеовог „Ирца“ потрошено 160 милиона долара

Пројекција најновијег филма Мартина Скорсезеа „Ирац“ почећe у САД од среде, у само десет одсто биоскопа у тој земљи.

Сценарио је годинама чамио у радном столу прослављеног холивудског режисера, док коначно није окупио екипу коју је желео и екранизовао роман Френка Ширана Истинита прича једног Ирца.

Прича се односи на Џимија Хофу, легендарног председника синдиката камионџија, најмоћнијег у Америци, који је једног дана нестао и о његовој судбини се ништа не зна већ 40 година.

Ширан је радио за Хофу и за њега је обављао прљаве послове. Ширан је пре него што је умро испричао да је прво што му је рекао Хофа било „Чуо сам да си вешт молер“.

Ширана глуми Роберт де Ниро, редитељев омиљени глумац са којим је снимио девет филмова.

Дугоочекивани филм био је приказан само једном у септембру и тада је речено да је један од најбољих Скорсезеових филмова.

Продуцирала га је продуцентска кућа „Нетфликс“, која је раније била специјализована за телевизијске програме.

За снимање овог филма утрошено је 1.160.000 долара, што је релативно мала сума с обзиром на екипу глумаца који у њему играју, али то је уступак Скорсезеу, који је коначно добио шансу да сними филм о Хофи и његовим последњим данима.

Да се ради о добром класичном филму о мафији и америчком подземљу говори и податак да је синоћ, када је прочитана листа филмова који су ушли у најужи избор за награду Златни глобус, добио чак четири номинације за глуму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво