„Нешто између“ – у новом дигитализованом руху

Култни домаћи филм из 1982. године „Нешто између“ редитеља Срђана Карановића у новом је руху. Реч је о тринаестом дигитално рестаурираном српском филму у оквиру пројекта „ВИП Кинотека“.

Прича о љубавном троуглу између Американке и двојице Београђана, о животу између љубави и равнодушности, рата и мира, истока и запада премијерно је приказана у Кану 1983. а након тога, овенчана многим светским призањима.

После Мириса пољског цвећа и Петријиног венца, мелодрама Нешто између, трећи је Карановићев филм који је добио нови биоскопски живот.

„Ми смо по навици људи који нешто умемо да произведемо, направимо и одмах га запустимо, а сутра већ и заборавимо. Југословенска кинотека је једина установа у Србији и Београду која брине о томе да се заоставштина, културна заоставштина филмска пре свега очува сачува и да настави да траје“, рекао је редитељ Карановић.

„Мислим да се мало ко сећа овог филма у изворном квалитету слике и тона. Филм Нешто између Срђана Карановића, делио је судбину не малог броја филмова који чекају да буду рестаурирани и који се деценијама налазе у не баш репрезентативном стању“, каже Југослав Пантелић, директор Југословенске кинотеке.

Стилски помало налик америчкој мелодрами, филм Нешто између има елементе и комедије и београдске савремене урбане драме.

„То је филм који је на фанстатичан начин осликава Београд тог времена и некако најавио је неке лоше године и неке лоше ствари у нашим животима. Он има духа правог београдског за који су најзаслужнији осим Ђиђе и Гага Николић и Мики... Просто, то је један духовит, а веома паметан филм“, изјавила је глумица Горица Поповић.

Филм Нешто између снимљен у продукцији „Центар филма“, имао је велики успех код публике, само у Београду га је у времену када је настао видело 200.000 људи.

Бесплатне пројекције нове дигитално рестауриране верзије заказане су за 14. децембар у Кинотеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво