Документарни филм окупио средњошколце из региона - „Феци 2019“

У организацији НФЦ „Филмарта“ у Ужицу је почела реализација овогодшње регионлане радионице документарног филма за средњошколце - Филмски едукативни центар Интеракција 2019.

Девет талентованих средњошколаца из Северне Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије, изабраних на конкурсу НФЦ „Филмата“, од 29. новембра до 3. децембра 2019. године, ће током радионице у Ужицу и Београду имати прилику да учи о креативном документарном филму.

Предавачи радионице Феци 2019 су др Александра Миловановић, монтажерка и доценткиња на Факултету драмских уметности у Београду, Милош Ивановић, продуцент и оснивач креативног тима АТТИЦ студија и Дејан Петровић, редитељ, ванредни професор на Академији уметности у Београду и оснивач НФЦ „Филмарта“.

Поред едукације о документарном филму учесници радионице из региона и Србије ће имати прилику да упознају значајна места, манифестације и институције у Ужицу и Београду.

Ужички гимназијалци су полазницима Феција представили Књижевни фестивал „На пола пута“ и организовали разгледање града, дружећи се са гостима и представљајући им познато и „скривено“ Ужице.

Током радионице Феци 2019 биће организоване пројекције документарних филмова за учеснике и гимназијалце из Ужица, дружење и разговори о филмовима. У завршници радионице у Београду, учесници Феција 2019 ће посетити Архив Југословенске кинотеке и упознати богати фундус ове институције.

Партнери на реализацији радионице Феци 2019 су Дом ученика средњих школа Ужице, Књижевни фестивал „На пола пута“, Дечији културни центар Београд, Архив Југословенске кинотеке.
Пројекат се реализује уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво