Документарни филм окупио средњошколце из региона - „Феци 2019“

У организацији НФЦ „Филмарта“ у Ужицу је почела реализација овогодшње регионлане радионице документарног филма за средњошколце - Филмски едукативни центар Интеракција 2019.

Девет талентованих средњошколаца из Северне Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије, изабраних на конкурсу НФЦ „Филмата“, од 29. новембра до 3. децембра 2019. године, ће током радионице у Ужицу и Београду имати прилику да учи о креативном документарном филму.

Предавачи радионице Феци 2019 су др Александра Миловановић, монтажерка и доценткиња на Факултету драмских уметности у Београду, Милош Ивановић, продуцент и оснивач креативног тима АТТИЦ студија и Дејан Петровић, редитељ, ванредни професор на Академији уметности у Београду и оснивач НФЦ „Филмарта“.

Поред едукације о документарном филму учесници радионице из региона и Србије ће имати прилику да упознају значајна места, манифестације и институције у Ужицу и Београду.

Ужички гимназијалци су полазницима Феција представили Књижевни фестивал „На пола пута“ и организовали разгледање града, дружећи се са гостима и представљајући им познато и „скривено“ Ужице.

Током радионице Феци 2019 биће организоване пројекције документарних филмова за учеснике и гимназијалце из Ужица, дружење и разговори о филмовима. У завршници радионице у Београду, учесници Феција 2019 ће посетити Архив Југословенске кинотеке и упознати богати фундус ове институције.

Партнери на реализацији радионице Феци 2019 су Дом ученика средњих школа Ужице, Књижевни фестивал „На пола пута“, Дечији културни центар Београд, Архив Југословенске кинотеке.
Пројекат се реализује уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар