Андрија Кузмановић: Све што радим у послу покушавам да нађем у себи

У Београдском драмском позоришту глуми већ десет година, а однедавно је и стални члан. Глуми у серији „Бисер Бојане“, снима филм са Дарком Бајићем, има пројекат са Жарком Лаушевићем, игра у новој представи „Лилијум“.

Гостујући у Београдској хроници, глумац Андрија Кузмановић нагласио је да се у Београдском драмском позоришту отвара фестивал који се зове „Рута“.

„То је регионални фестивал који значи нама глумцима. Имам 35 година и улазим у неке озбиљније године. Фестивал нам је омогућио да радимо са колегама из региона и драго ми је да је Југ Радивојевић, као и Београдско драмско имало слуха за једну такву идеју“, рекао је глумац.

Такође уз смех додаје да глумци када се стално запосле изгубе слободу, а добију више посла.

„Већ десетак година сам у Београдском драмском позоришту, био сам на трудничком, породиљском и на паушалу, а сада сам коначно на плати. Мој пут је увек био дужи, али мени у неку руку интересантнији“, истакао је глумац.

Премијера представе Лилијум која се спрема у Београдском драмском позоришту изведена је први пут у октобру 1952. године, а тада су глумила велика имена попут Бате Паскаљевића и Љубе Тадића.

„Гледао сам бродвејска извођења представе Лилијум, радили су комад и Мађари, јер је то написао њихов писац“, напомиње глумац.

Редитељи углавном бирају глумце који су остварени и који су се потврдили у неким улогама. Покушавају да заробе глумца и да га укалупе, а то не треба да се деси.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво