„Ајвар“ премијерно пред домаћом публиком 11. децембра

Домаћи филм „Ајвар“ редитељке Ане Марије Роси, премијерно ће бити приказан 11. децембра у Комбанк дворани и у „Синеплексу“ у Т.Ц. Ушће.

Упркос томе што је реч о филму о којем се већ прича, и који већ има неколико фестивалских награда, Ајвар се премијерно домаћој публици приказује у два београдска биоскопа у децембру. 

У среду, 11. децембра, Наташа Нинковић, Сергеј Трифуновић, Весна Чипчић, Миодраг Крстовић, Гордан Кичић, Александра Јанковић, Бранка Петрић, Паулина Манов и остали глумци и аутори филма, поклониће се публици у Комбанк дворани у 20.30, и у „Синеплексу“ у Ушћу, у 19.30.

Филм, који на искрен и емотиван начин представља живот, љубав и односе које градимо са људима који нас окружују, добио је најпрестижније награде на фестивалима на којима је приказан.

Вида (Наташа Нинковић) и Бане (Сергеј Трифуновић) су брачни пар који већ дуже време живи у Стокхолму. Имају успешне каријере, довољно новца за пристојан живот и пса, али немају децу.

Вида сумња да Бане у Београду има љубавницу, али о томе ћути. Долазе за празнике у Србију, где се у познатом окружењу одвија уиграна „кореографија“ која се много пута поновила у њиховим гастарбајтерским животима. Овог Ускрса се тај зид ћутања руши...

Сценарио за Ајвар, продукцијске филмске куће „Биберче“, у дистрибуцији „Тарамаунт филма“, написале су редитељка Роси и Маја Тодоровић.

Директорка фотографије је Маја Радошевић, сценографкиња је Мина Лазаревић, костимографкиња је Ксенија Терзовић, а монтажер Матеја Рацков.

Реализован у српско-црногорској копродукцији, филм су подржали Филмски центар Србије, Министарство културе Републике Србије и Министарство културе Републике Црне Горе.

Карте за премијерне пројекције су у продаји на благајнама биоскопа.

Ајвар је на редовним биоскопским репертоарима од 12. децембра.

број коментара 0 Пошаљи коментар