„Мој јутарњи смех“ и једна од последњих улога Небојше Глоговца

У Београду је у току 25. Фестивал ауторског филма у оквиру којег су у главном програму и нова домаћа остварења. У сусрет премијери представила се екипа филма „Мој јутарњи смех“, предвођена редитељем Марком Ђорђевићем, који потписује сценарио и монтажу.

Аутентична прича о закаснелом одрастању једног тридесетогодишњака, јазу између стакленог звона и сурове реалности, урушавању породице и преузимања одговорности изведена је суптилним емоцијама, хумором и тугом које се прожимају у свакој сцени.

Главне ликове тумаче Филип Ђурић, Ивана Вуковић, Јасна Ђуричић, а једну од својих последњих улога, локалног видовањака одиграо је Небојша Глоговац.

Атмосфера крагујевачких насеља дочарава неподношљиву лакоћу постојања.

„Филм је настао фрагментарно. Бележио сам сцене које су ми деловале да долазе са места неког личног незадовољства и неснађености младог човека“, наводи Ђорђевић. 

У главном пограму, у конкуренцији за награду „Александар Саша Петровић“ приказано је још једно домаће дебитантско остварење Асиметрија, редитељке Маше Нешковић.

Према сценарију који је настао у сарадњи са Сташом Бајац и Владимиром Арсенијевићем, преплићу се три наративна тока и промена емотивних односа три пара, средовечног који се раставља, двадесетпетогодишњака који се заљубљују и деце која проводе последње дане школског распуста заједно на београдским улицама.

Мали филмови, како их сами аутори називају, дела су о великим личним темама утканим у нашу баналну и поетичну свакодневицу, а „Фестивал ауторског филма“ је прави полигон с ког се чују храбри нови гласови.

број коментара 0 Пошаљи коментар