„С Тамаром у акцији“, скоро 100 породица са новим домовима

Током хуманитарног пројекта и ТВ серијала „С Тамаром у акцији“, од фебруара 2016. до сада, унапредили смо животне услове за 99 породица, са близу 500 чланова, од којих је 300 деце.

Захваљујући Тамари и њеним мајсторима, боље живи 12 породица са територије севера Косова, 28 породица из јужне Србије, 26 домаћинстава у источној Србији, 14 породица из западне Србије, док 21 је нове домове у централној Србији и Шумадији добила 21 породица.

Реновирано је око 8.500 квадрата животног простора, донирано 20 пластеника и обрађено око 2.500 хектара земље, а десеторо људи је добило сталан посао.

У оквиру специјалних пројеката овог серијала, тим С Тамаром у акцији реновирао је и хемато-онколошко одељење Педијатријске клинике у Крагујевцу, прикупљена су средства за уградњу првог теретног лифта у тој институцији, урађена су два стамбена простора за боравак шесторо оболелих од церебралне и дечије парализе у Ужицу (у оквиру програма „Живети уз туђу негу и помоћ“) и комплетно су реновиране три сеоске основне школе, на територији општина Кнић, Врање и Пирот.

Акције су спроведене захваљујући успешној сарадњи и подршци Јавног медијског сервиса Србије и захваљујући изузетној друштвеној одговорности спонзора емисије: компанијама „Сика“, „Дунав осигурање“, „Форма идеале“, „Вокс електроникс“, „Миноти“, „Сунце Маринковић“ и „Збер банци“.

У досадашњим акцијама, компанија „Сика“ учествовала је са 150 тона лепка за фасаду, 40 тона акрилног малтера за фасаду, шест тона хидроизолације, пет тона акрилне боје, 15 тона самонивелишуће масе за изливање подова, и око 10.000 санитарних, акрилних силикона и пур пена.

Компанија „Дунав осигурање“, осигурала је 76 домова и покрила трошак од 40.000 евра за специјалне пројекте у оквиру нашег серијала. Компанија „Форма идеале“ опремила је намештајем домове за 99 породица и пет институција. То је: 105 комплетних кухиња, око 400 кревета, 105 угаоних гарнитура, 250 ормана, 350 столова и око 600 столица.

Компанија „Вокс електроникс“ опремила је 105 јединица са 105 комплета беле технике: 105 фрижидера, 105 електричних шпорета, 150 пећи или шпорета на чврсто гориво, 105 машина за прање веша, 105 телевизора и око 400 стотине апарата за одржавање хигијене и лакше припремање хране.

Компања „Миноти“ опремала је купатила и кухиње са 5.000 квадратних метара керамике, 2.000 метара цеви за водовод, 250 славина, 150 бојлера, огледала, туш кабина и 110 комплета галантерије. Компанија „Храм 032“ из Чачка омогућила је 400 врата и близу 4.000 прозора.

Компанија „Сунце Маринковић“ из Крагујевца је, у досадашњој сарадњи у овим акцијама учествовала са 140 унутрашњих и спољашњих врата и 300 прозора. Компанија „Рода“ обрадовала је 40 породица са прехрамбеном робом и кућном хемијом у износу од 2.000.000 динара. „Збер банка“ финансијски је помогла 24 породице са укупно 1.700.000 динара.

Свака наша ТВ емисија, eпизода серијала, разликовала се по општини где одређена породица живи.

„Осим грађевинских радова, трудили смо се да говоримо и о природним лепотама свих крајева наше земље, да прикажемо народне обичаје, традицију, значајне манифестације, народно градитељство, да промовишемо културу и православље.

Трудили смо се да укажемо и на предузетнике који успешно раде у сеоском окружењу, да промовишемо рад и пре свега све репрезентативне аспекте наше домовине. Посебно смо поносни на чињеницу да смо у већини локалних самоуправа успели да анимирамо јавна предузећа и приватнике да се прикључе наших акцијама, у помоћи трећим лицима без икаквог личног интереса. Захваљујући томе, били смо у могућности да прихватамо и грађевински захтевније објекте.

Од почетка емитовања, С Тамаром у акцији на РТС 1, готово континуирано, током четири године остварујемо врло високе резултате гледаности: просечна гледаност износи 1.350.000 гледалаца по епизоди, са просечним рејтингом 10.

Захваљујемо на подршци и праћењу свим верним гледаоцима емисије, како у Србији тако и у иностранству, а обећавамо да их ни убудуће нећемо изневерити.

Заједно са тимом серијала, трудим се да, осим успешно спроведених хуманитарних акција, кроз емисије на прави начин промовишем и истинске људске и животне вредности, да указујемо на значај породице, славимо живот, афирмишемо заједништво и солидарност, брижљиво акцентујући све аспекте којима се чува и гради наш национални идентитет.

Уз помоћ спонзора, уз партнерску подршку Јавног медијског сервиса односно сарадњу са читавим колективом РТС-а (који на прави начин подржава промоцију овог националног хуманитарног пројекта и ТВ серијала), као и захваљујући подршци колега новинара из многих домаћих принт и електронских медија – имамо снаге и огромну вољу да наставимо даље.

Оно што смо постигли до сада, обавезује нас да на истом нивоу радимо и у наредним годинама. У име целе екипе, хвала свима који су протекле четири године били део наших живота.

Идемо даље!“, поручује Тамара Грујић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво