У осмој сезони серијал „С Тамаром у акцији“ обележава стоту епизоду

Током осме ТВ сезоне серијала и националног хуманитарног пројекта „С Тамаром у акцији“, биће обновљено десет домова социјално угрожених породица из централне Србије и Шумадије. На крају ове сезоне, уз помоћ додатних средстава од сталних спонзора и захваљујући несебичној сарадњи са тамошњом локалном самоуправом, екипа емисије обновиће и две сеоске школе у околини Врања и Пирота.

Осму ТВ сезону емисије, Тамарина екипа завршава са укупно 104 снимљене епизоде. 

Ове јесени, ауторка пројекта Тамара Грујић и њен тим, заједно са Радио-телевизијом Србије обележавају значајно постигнуће, јубилеј: стоту снимљену епизоду.

„У хуманитарном пројекту С Тамаром у акцији, од фебруара 2016. до сада, спровели смо бројне хуманитарне акције – унапређени су животни услови за 99 породица са територије севера Косова – 12 породица, у јужној Србији – 28 породица, источној – 26 породица, у западној Србији  – 14 породица а у централној Србији и Шумадији помогли смо да боље живи 21 породица... Реновирано је око 8.300 квадрата животног простора, донирано 20 пластеника, обрађено око 2.500 хектара земље, а десеторо људи је добило сталан посао“, истиче Тамара Грујић, ауторка пројекта.

У оквиру специјалних пројеката овог серијала, Тамарин тим је реновирао и Хемато-онколошко одељење Педијатријске клинике у Крагујевцу, урађена су два стамбена простора за боравак шесторо оболелих од церебралне и дечије парализе у Ужицу (у оквиру програма „Живети уз туђу негу и помоћ“) и комплетно су реновиране чак три сеоске основне школе, на територији општина Кнић, Врање и Пирот.

Од почетка емитовања, емисија С Тамаром у акцији на Првом програму РТС-а, готово континуирано током четири године остварује врло високе резултате гледаности: просечна гледаност износи 1.350.000 гледалаца по епизоди, са просечним рејтингом 10.

ТВ формат С Тамаром у акцији је једна је од најгледанијих и најуспешнијих телевизијских емисија јер осим хуманитарних акција, које се успешно спроводе,  на прави начин промовише истинске људске и животне вредности, указује на значај породице, слави живот, афирмише заједништво и солидарност, брижљиво акцентујући све аспекте којима се чува и гради наш национални идентитет.

Наредне акције, у деветој ТВ сезони, екипа серијала снимаће на територији Војводине.

У току 2020. године емисија С Тамаром у акцији помоћи ће 26 породица које живе на северу наше земље.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара