Премијера друге епизоде серије „Група“ у Новом Саду

Премијерно приказивање друге епизоде телевизијске игране серије „Група“ одржано је у петак 18. октобра у биоскопа „Арена“ у Новом Саду.

Креатори серије Група увели су нову праксу – премијерно приказивање специјално за средњошколце и студенте. Након пројекције друге епизоде, која је на програму РТС-а 20. октобра у 20.05, уследио је разговор са ауторском екипом коју добрим делом чине и бивши студенти Академије уметности у Новом Саду.

Са ученицима гимназије „Исидора Секулић“ из Новог Сада и студентима Академије уметности у Новом Саду аутори су највише разговарали о теми серије, о избору и начину рада са младим глумцима, као и о самом процесу писања сценарија за серију која се бави тинејџерима, полицајцима и организованим криминалом.

Део екипе који је представио серију чинили су Урош Томић – креатор серије и редитељ, Јелена Гавриловић – редитељка, Гвозден Ђурић – сценариста и редитељ (доцент на Академији уметности у Новом Саду), Мирјана Новаковић – сценаристкиња.

Прву епизоду серије Група, емитовану у недељу, 13. октобра на првом програму РТС-а пратило је милион и по гледалаца.

Група је настала у продукцији „Вижoн тима“, а публика је до сада имала прилике да је види на „Сарајево филм фестивалу“ као и на фестивалу филмске режије „Лајф“ у Лесковцу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво