Неоткривене приче о Србима у Америци – промоција филма „Теслин народ“ у Уједињеним нацијама

У згради Уједињених нација у Њујорку одржана је велика промоција филма „Теслин народ“ редитеља и продуцента Жељка Мирковића у продукцији „Оптимистик филма“ и РТС-а.

Документарни филм Теслин народ открива до сада неоткривене приче о чувеним Србима у Америци, њиховом доприносу развоју човечанства и активном учешћу у стварању историје САД.

Филм ће имати велику премијеру 21. октобра у Вашингтону у чувеном "Landmark Theaters E Street Cinema".

У улози Николе Тесле појављује се глумац Џек Димић.

„Била ми је част и задовољство да прихватим улогу Николе Тесле у овом филму који је квалификован за Оскара 2020. године. Искрено се надам да ћемо добити ускоро и номинацију“, искрен је Димић.

„Као што каже сам Никола Тесла – Ми смо сви једно. И заправо, уколико хоћемо да градимо неки будући свет, заједнички свет у којем ћемо живети, морамо да се разумемо. Морамо да упознамо једни друге и то је главна порука коју филм носи“, рекао је редитељ и продуцент филма Жељко Мирковић.

Филм су подржали Министарство културе и информисања, Амбасада САД у Београду, Савет за креативне индустрије премијерке Србије, као и Филмски Центар Србије. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво