Међународни фестивал кратког подводног филма у Београду од 25. октобра

Београд је седми пут домаћин Инернационалног фестивала кратког подводног филма и фотографије „Нечујно 7“. Одржаће се од 25. до 27. октобра у простору Јавног Акваријума и Тропикаријума Београда.

Посетиоци фестивала, ексклузивним снимцима и филмовима завириће у чаробни свет испод нивоа мора, река, океана и језера. 

 

После приказивања филмова, биће организоване радионице интерактивних разговора стручњака са посетиоцима.

„У оквиру фестивала ће бити радионице, што за децу, што за одрасле, као што смо и ранијих година радили. Родитељи доведу децу, деца имају помагала којима они праве свој подводни свет“ ,рекао је, гостујући у Јутарњем програму, Александар Карјук, саветник и председник Фестивала.

На фестивалу учествују професионални рониоци, авантуристи, светски путници... Ове године, једна од задатих тема су мали морски организми.

„Они причају неку своју причу, зашто су тако лепи, шта привлаче, шта им је функција у њиховом окружењу. У главном, свака прича и филмић, су прича о екологији и о заједништву“, испричао је Карјук.

Додаје да је у свету „почела мода поводног филма“ који постаје све попоуларнији у Русији, САД, на Куби...

Фестивал обухвата и такмичарску изложбу подводних фотографија.

„За то треба одлична опрема, стрпљење. Пружена је шанса и онима који имају 'гоу-про' камере које коштају око 400 до 500 евра на пример, а камере су три до четири хиљаде“, каже Карјук.

Циљ фестивала је пропагирање роњења и очувања средине. Још од седамдесетих година прошлог века, РТС пружа подршку асоцијацима које се баве роњењем и снимањем подводног света, подсетио је Александар Карјук.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара