Филм о Иви Андрићу „Пролеће на последњем језеру“ у завршној фази

Снимање телевизијског филма „Пролеће на последњем језеру“, по тексту Вулета Журића, у режији Филипа Чоловића, улази у завршну фазу.

Екипа филма је ових дана у једном од луксузних београдских хотела, где се снимају интригантне сцене између Андрића и Владимира Ваухника.

„Откако се раде екранизације Андрићевог дела, увек је била примедба најчешће оправдана, да нису биле толико добре колико би се очекивало, с обзиром на квалитет предлошка“, рекао је главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма у РТС-у, Владимир Кецмановић.

Додао је да за то има више разлога.

„Један је у томе што је Андрићево дело такво да га је јако тешко преточити у играну форму. Због тога, пошто не можемо добро да драматизујемо Андрића, можемо да урадимо филм о Андрићу који може да буде добар. И чини ми се по овоме, да ћемо на тај начин успети, барем делимично да се одужимо Андрићу за оно што је радио“, изјавио је Кецмановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво