РТС у Српском павиљону на Медија маркету у Кану

Први пут на Медија маркету у Кану основан је Српски павиљон. Нову српску ТВ продукцију представиле су заједнички три компаније.

На једном од највећих медија маркета 2019. године своје садржаје представили су највећи светски медији. По први пут заједно наступали су Јавни медијски сервис Србије, Телевизија Пинк и Телеком Србија, у оквиру Српског павиљона.

„На домаћем терену јесмо конкуренција, али овде у гостима на МИПКОМ-у наступамо као тим испред српске заставе и у оквиру Српског павиљона. Окружени смо заиста највећим светским медијима, брендовима и продукцијама попут Би-Би-Сија, Си-Би-Еса, 'Ворнера', 'Дизнија', 'Ендемола', 'Фриментала', али наше три компаније – РТС, Пинк и Телеком Србија, са својим садржајима и са својим понудама јесу и тек ће бити етаблиране на позицију респектабилних конкурената, не само овде него и на другим светским маркетима“, истакла је Душка Вучинић, шеф Одсека за односе са јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а.

„Последњих месеци сведоци смо великог успона српске телевизијске продукције - серијске и филмске - и самим тим Србија постаје конкурентна на светском тржишту и овакве појаве су врло значајне за то да дође до шире публике, других купаца и да наша продукција де факто буде препозната и приказана ван екс-Ју региона“, објаснио је Никола Попевић, главни и одговорни уредник Филмског програма РТС-а.

Према речима Драгана Ненадовића из компаније Телеком Србије, ниво продукције и садржаја који се производи у Србији у овом тренутку достигао је ниво да можемо да се представимо Европи и свету.

„Искрено, веома сам пријатно изненађен фидбеком који добијамо од људи са којима смо причали. Ово значи продор Телекома на европско и светско тржиште и надамо се да ћемо овај тренд остварити у наредним годинама“, нагласио је Нанадовић.

„Први пут у Кану је основан Српски павиљон. Сада су то три компаније, можда ће бити више компанија следеће године тако да очекујемо све боље резултате. Интересовање за српским програмима је значајно, рекао бих јако велико. Видећемо после фестивала шта смо урадили, али надам се добрим и одличним резултатима“, рекао је Жељко Митровић, власник ТВ Пинк.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво