„Џуди“, филм о холивудској легенди од 24. октобра у биоскопима

Дуго очекивани биографски филм о холивудској икони Џуди Гарланд стиже у домаће биоскопе 24. октобра. Свечана премијера филма одржаће се дан раније у биоскопу „Синеплекс“ тржног центра „Ушће“, а карте за премијеру су већ у продаји.

„Џуди“, филм о холивудској легенди од 24. октобра у биоскопима „Џуди“, филм о холивудској легенди од 24. октобра у биоскопима

Рене Зелвегер одушевила је критику широм света својом глумом и трансформацијом.

Продуценти и редитељ нису имали дилему када су позвали познату глумицу да игра у овом филму, а и Рене се одмах заинтересовала за улогу, можда и због чињенице да је и сама велики обожавалац филмске диве.

„Ово је била прилика и изазов који нисам смела да пропустим. Џуди Гарланд сматрају једном од најлепших и најснажнијих гласова у свету забаве свих времена. Прво сам била изненађена зашто су онда позвали мене за ту улогу“, духовито је одговорила Рене када су је упитали да ли се двоумила да прихвати улогу.

Ово је први целовечерњи филм о једној од највећих икона Златне ере Холивуда, после многобројних биографија, документарних филмова и серија. Разлог зашто се толико чекало на филм се можда може наћи у једном од најпознатијих цитата саме Џуди Гарланд: „Увек буди прворазредна верзија самог себе, уместо другоразредна верзија неког другог“.

Филм прати Џуди Гарланд која стиже у Лондон 1968. године на серију распродатих концерата у чувеном клубу "Talk of the Town".

Тридесет година након њене легендарне улоге у филму Чаробњак из Оза, Џудин глас је већ ослабио, а драма њеног живота је у пуном јеку.

Спрема се да пети пут уплови у брачне воде и још увек верује у љубав. Али, и даље је рањива. Од 47 година живота провела је радећи 45, уморна је и море је успомене на изгубљено детињство у Холивуду, а све што жели је да буде код куће са својом децом. Да ли ће имати снаге да настави даље?

Рене Зелвегер, добитница Оскара за филм Хладна планина (и још две номинације за филмове Дневник Бриџит Џоунс и Чикаго), већ се помиње у трци за Оскара за улогу холивудске иконе Џуди Гарланд у филму Џуди.

У глумачкој елипи си и Џеси Бакли (Рат и мир), Фин Витрок (Америчка хоррор прича) и Мајкл Гамбон (Хари Потер). Редитељ филма је Руперт Гулд.

У филму ћемо слушати неке од њених најпознатијих песама, укључујући и легендарну песму Изнад дуге (Over the Rainbow). Филм Џуди је ода њеном незаборавном гласу, жељи за љубављу и животом и непролазном стилу ове холивудске иконе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво