Серија „Група“ недељом на РТС-у

Нова серија „Група“ обележиће ову јесен на РТС-у. После Дневника у пола осам, сваке недеље на Првом програму.

Радио-телевизија Србије представила је у неколико претходних година телевизијској публици у Србији жанр криминалистичких серија које у свету праве велики успех. Серија Група, која ће обележити ову јесен још једном ће подићи стандарде серијског програма.  

Нова драма о борби криминалних кланова је реалистична прича о животу, друштву и градском подземљу. На серији Група радило је више редитеља и сценариста. Већи део екипе су млади глумци потпомогнути старијим колегама. Тема је подједнако важна за сваки узраст.  

„У серији се говори о појави наркоманије у школама. Ми говоримо о једној теми која је јако озбиљна, која мене врло занима. Нисам имао дилему када сам прочитао сценарио да ли да радим или не, зато што сам и сам родитељ и мислим да је то једно од најважнијих питања тренутно“, нагласио је члан глумачке екипе Групе Војин Ћетковић.

Младој генерацији глумаца, прилика да прикажу друштво, окружење и услове у којима живе, била је посебан изазов.

„Свакако смо сведоци времена у коме живимо, ове центрифуге у коју смо убачени сви ми. То се свакако одражава највише на омладину, могу да кажем моју, али и старије генерације. Мислим да је узрок свега тога недостатак љубави“, оценила је глумица Тијана Марковић.

Група другачија од других серија жанра крими-трилер

„Она је једна модерна динамична драмска серија, која у себи има и породичну драму и елементе трилера. Сви ликови су били доста лепо окарактерисани, имали су неку различитост, неки живот у себи“, објаснила је прослављена глумица Бранка Катић.

Све што је везано за ову серију, носи ознаку „група“, јер је радила група редитеља, група сценариста и група младих глумаца, рекао је гостујући у Јутарњем програму, Иван Стефановић, један од седам редитеља серије Група.

Група није класична полицијска серија о истрази, није слика српског друштва и омладине, нити је чини само љубавни заплет. Ова сложена драма, реалистична је прича о стварном животу, а породичне приче, свет градског подземља и свеприсуство савремених техноголија, испреплетени су и чврсто повезани. 

Глумица Милица Трифуновић која у серији тумачите лик инспекторке Марте сматра да је серија занимљива за све генерације и да ће гледаоци свих генерација успети да се повежу са ликовима.

Серија Група тежи да прошири и продуби слику услова, утицаја и окружења главних ликова, што доприноси бољем разумевању тема, ликова, заплета, али доноси и хумор, узбуђење, везивање и проживљавање за гледаоце. 

Већи део екипе серије чине млади глумци у главним улогама, а помажу им старије колеге.

„Посебно смо поносни на четворо младих глумаца, Дениса Мурића, Павла Менсура, Ивану Зечевић и Марка Миливојева, који имају двадесетак година и они су у улогама тих тинејџера који улазе у свет дроге, диловања и криминала. Серија у 11 епизода прати њихове судбине. Глумачки ветерани су овде само подршка“, наглашава редитељ.

Овај пројекат настаје већ пет година. Још пре пет година је снимљена пилот епизода и сада је коначно урађен цео пројекат.

„Занимљиво је то да је део и глумачке екипе од пре пет година био изабран да игра у оваквом једном пројекту, тако да су неки остали у истим улогама, неки су пак остарили, па су добили неке друге, а дошли су неки нови“, додаје Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво