„Дуг мору“ – прича о љубави, жртви и породици

Радио-телевизија Србије од понедељка, 7. октобра, почиње са приказивањем нове домаће серије, „Дуг мору“, у режији Горана Гајића.

Драмска серија са елементима надреалног, спаја прошлост и садашњост и гради породичну и криминалистичку драму комплексних јунака, који судбине преносе у мистичној атмосфери.

Причу отвара мит да је море почетак и крај свега и извор живота и опстанка.

„Не само метафорички него и литерарно, требамо схватити да море треба чистити, што је могуће више, да тај Бококоторски залив у којем смо снимали буде још лепши“, сматра редитељ серије, Горан Гајић.

Прича о љубави, жртви и породици оживљена је на екрану у облику трилера, мистерије и драме.

„Било је јако узбудљиво радити на једној серији у којој се толико мешају жанрови и Горанове замисли које су се мењале из дана у дан“, истиче глумица Бојана Маљевић.

Главни лик у серији има велики дуг и незгодну прошлост.

„То што га мучи и што га изједа, мислио је да је завршио са тим. Проблем је да га је ставио под тепих, али сви знамо да оно што покушавамо да сакријемо и подвучемо под тепих, кад-тад изађе на површину и скупље је него да смо одмах кренули у решавање тог проблема“, наводи Драган Мићановић, један од главних протагониста серије Дуг мору.

Серија ће се приказивати сваког понедељка од 20 часова на Првом програму РТС-а.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво