Руски филм „Хотел Београд” у завршној фази снимања у Београду

У српској престоници приводи се крају снимање руско–српскog филмa „Хотел Београд“, а једна од локација на којој су постављене сцене је и Стари двор. Члан градског већа Драгомир Петронијевић разговарао је са глумцем Милошем Биковићем о снимању филма и наставку овог пројекта, који има велики значај за нашу престоницу.

Петронијевић је истакао да је пројекат веома значајан за главни град, јер пружа другачији начин промоције престонице.

„Хвала Биковићу на идеји да овако нешто направи у нашем граду и да Београд и Србију промовише кроз уметност. Београд ће бити приказан онакав какав јесте – један од најлепших и најзанимљивијих градова у овом делу Европе. Гледаоци ће моћи да виде да је Београд безбедан град, с богатим културнм наслеђем, са посебном магијом и лепим проводом, јер знамо да је наш главни град једниствен по томе што је будан 24 сата“, навео је Драгомир Петронијевић.

Говорећи о туристичком потенцијалу Београда и ономе шта ће се добити промоцијом кроз овај филм и мини-серију, Петронијевић је рекао да туристичка понуда расте.

„Пораст туриста од 20 одсто је добар, али може још боље. Сада нам из Руске федерације долази 64.000 гостију, а нешто мање од 100.000 са руског говорног подручја, тако да са овим начином успећемо да им приближимо наш град и тај број повећамо. Сигуран сам да нам филм неће донети туристе само из Русије, већ из свих делова света, јер ову фаншизу прати милионска публика широм света“, објаснио је члан Градског већа.

Милош Биковић је рекао да је филм ушао у завршну фазу снимања и да се може очекивати крајем следеће године у биоскопима. 

„Франшизу, која има армију својих обожавалаца, не само у Русији и земљама бившег Совјетског Савеза, већ широм света у чак 20 држава, успели смо да доведемо и у Београд. Тако да оно што већ постоји, а то је позната руска серија Кухиња, са наставцима серија Хотел Елеон и Хотел Гранд добија наставак Хотел Београд“, рекао је српски глумац и додао да је пројекат руско-српски не само идејно и финансијски него и у подели улога.

Биковић је нагласио да је главна његова идеја и жеља била да руска франшиза дође у Београд да би промовисала велики потенцијал Србије. 

„Снимамо руски филм који се дешава у Србији и Београду и локација има главни контекст и улогу. Руским глумцима се Београд веома допада и сви желе после првог доласка да се врате и поново га посете“ рекао је Биковић. 

Филм, а затим и мини-серија од три епизоде која ће бити направљена накнадно, снима се на више локација у Београду. Стари двор је једна од њих и у њему су до сада снимане сцене са сценографијом рецепције и ресторана Хотела „Београд“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво