Фестивал документарног филма у Центру за културу „Влада Дивљан“ од 25. до 27. септембра

У Центру за културу „Влада Дивљан“ од 25. до 27. септембра, одржава се фестивал документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“, поводом Дана европске територијалне сарадње, саопштено је из Министарства за европске интеграције.

Филмови ће бити приказивани у термину од 20 часова и улаз на све пројекције је слободан. 

Фестивал ће 25. септембра отворити домаћи филм Нана, редитеља Миладина Чолаковића.

На репертоару су и румунски филм Чак Норис против комунизма, ауторке Илинке Калугареану, као и документарно остварење Сплав, шведског редитеља Маркуса Линдина.

Дан европске сарадње манифестација је којом се промовише „Европска територијална сарадња“, инструмент Европске уније чији је циљ повезивање грађана суседних држава ради побољшања животних услова и развоја пограничних регија широм Европе.

Кроз програме прекограничне сарадње у периоду од 2004. до 2019. године у Србији је финансирано више од 1.000 пројеката за које је издвојено око 220 милиона евра које је суфинансирала Европска унија, у сарадњи са државама учесницама програма, саопштено је из Министарства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара