Гортински: Филм „Пијавице“ је разумљив свим људима и на свим територијама

Добитник друге награде „Живојин Жика Павловић“ за најбољу режију, на 12. Лесковачком међународном фестивалу филмске режије, је Драган Маринковић за филм „Пијавице“. Филм је платинастим и златним признањем, награђен и на филмском фестивалу у Хјустону.

„У Лесковцу је било јако пријатно, публика је дивно примила филм, и на додели награда и после пројекције, било је великих аплауза“, рекао је, гостујући у Јутарњем програму, Борис Гортински, директор фотографије филма Пијавице, и додао да није очекивао признање и награде у Америци, што говори о томе, да је филм разумљив за све људе и територије. 

„Када радите један филм који обрађује дубоке теме, и дубоке односе и карактере, у српској, хрватској и македонској копродукцији, уз велику и добру екипу глумаца, немам шта друго да кажем, него да сам поносна“, рекла је глумица Ана Сакић, која је, уз Николу Ђуричка, главна протагонисткиња у филму.

Главни јунак филма је српски новинар из Земуна, заљубљен у Јеврејку. После објављивања текста о порасту антисемитизма у Србији, бива претучен и живи у сталном страху и параноји.

„Колико је љубавна, толико је и шпијунска варијанта, трилер, мислим да је то једна комбинација која чини филм богатијим него кад би само љубавна прича била, или она друга... Значи, добар сплет околности и изузетна глумачка екипа а и Драган је јако вешт и суптилан редитељ“, рекао је Гортински.

Филм је од недавно на репертоарима домаћих биоскопа. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи