Милош Радовић победник конкурса РТС-а

Најбоље ауторско дело на јавном анонимном конкурсу РТС-а за потребе домаћег играног серијског и телевизијског програма је рад писца и редитеља Милоша Радовића из Београда.

На основу Одлуке стручног жирија о избору сценарија за најбоље ауторско дело на „Јавном анонимном конкурсу за избор оригиналних прича, односно разрађених синопсиса и из њих изведених оригиналних сценарија, за потребе развоја домаћег играног серијског телевизијског програма“, аутор награђеног сценарија за играну ТВ серију Сва чуда љубави, под шифром „ММ2“, је данас у Редакцију драмског и домаћег серијског програма РТС донео копију дела горенаведеног наслова и доказао своје ауторство.

На основу копије дела које је аутор представио утврђена је истоветност са на Конкурс предатим делом и отварањем коверте у којој се налазило решење шифре са подацима о аутору, констатовано је да је у питању истовено дело и да је његов аутор писац и редитељ Милош Радовић из Београда.

На овоме догађају били су, поред аутора Милоша Радовића, присутни и Марко Новаковић, Одговорни уредник Редакције драмског и домаћег серијског програма РТС и Саша Радојевић, председник жирија Конкурса и уредник сложених пројеката у Редакцији драмског и домаћег серијског програма РТС-а, који је, заједно са чланицама жирија – драматуршкињама Кристином Ðуковић и Недом Радуловић, донео одлуку о награђеном тексту.

У наредном периоду РТС ће са Милошем Радовићем склопити ауторски уговор којим ће бити регулисана награда коју је освојио, као и остала права и обавезе, а новчани део награде износи 1,2 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво