Милош Радовић победник конкурса РТС-а

Најбоље ауторско дело на јавном анонимном конкурсу РТС-а за потребе домаћег играног серијског и телевизијског програма је рад писца и редитеља Милоша Радовића из Београда.

На основу Одлуке стручног жирија о избору сценарија за најбоље ауторско дело на „Јавном анонимном конкурсу за избор оригиналних прича, односно разрађених синопсиса и из њих изведених оригиналних сценарија, за потребе развоја домаћег играног серијског телевизијског програма“, аутор награђеног сценарија за играну ТВ серију Сва чуда љубави, под шифром „ММ2“, је данас у Редакцију драмског и домаћег серијског програма РТС донео копију дела горенаведеног наслова и доказао своје ауторство.

На основу копије дела које је аутор представио утврђена је истоветност са на Конкурс предатим делом и отварањем коверте у којој се налазило решење шифре са подацима о аутору, констатовано је да је у питању истовено дело и да је његов аутор писац и редитељ Милош Радовић из Београда.

На овоме догађају били су, поред аутора Милоша Радовића, присутни и Марко Новаковић, Одговорни уредник Редакције драмског и домаћег серијског програма РТС и Саша Радојевић, председник жирија Конкурса и уредник сложених пројеката у Редакцији драмског и домаћег серијског програма РТС-а, који је, заједно са чланицама жирија – драматуршкињама Кристином Ðуковић и Недом Радуловић, донео одлуку о награђеном тексту.

У наредном периоду РТС ће са Милошем Радовићем склопити ауторски уговор којим ће бити регулисана награда коју је освојио, као и остала права и обавезе, а новчани део награде износи 1,2 милиона динара.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 01. окт 2019, 12:03) - anonymous [нерегистровани]

pa dobro

Samo kako 1,2 miliona, kad je prva nagrada iznosila 500 000 dinara?