Биковић: На ЛИФФЕ-у сам осетио потребу публике за квалитетним садржајем

По вече 12. Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије ЛИФФЕ у среду, 18. септембра обележили су филмови „Балканска међа“ Андреја Волгина и „Ти имаш ноћ“ чији је аутор Иван Салатић гост фестивала, док је глумац Милош Биковић, на трибинском програму „У крупном плану“, разговарао са фестивалском публиком у Биоскопу ЛКЦ.

Милош Биковић који је синоћ свечано отворио 12. ЛИФФЕ фестивал на данашњој конференцији за медије истакао је да је у основи фестивала оно што је невидљиво и што се тешко може дефинисати – магија живог контакта.

„То је нека искра која је неопходна фестивалу да би био жив, чак и када говоримо о фестивалима који имају велике буџете и гламурозне госте. Ако нема те искре и те страсти, фестивал је мртав. Ја сам синоћ осетио ту енергију и потребу код публике за квалитетним садржајем, и мислим да је због тога овај фестивал тако успешан. Свакако да иза тога постоји и велики рад, али ми је веома драго што је Лесковац показао толико висок ниво културе, посебно када имамо у виду претходни период у којем је Србија имала једну декаденцију и пад кад је у питању култура“, објаснио је популарни уметник.

Миодраг Радоњић, глумац и ко-продуцент филма Балканска међа који је приказан након свечане церемоније отварања, истакао је успешност фестивала и потребу да се он развија и расте из године у годину.

„Мени је ово друга година заредом да сам гост на фестивалу ЛИФФЕ и драго ми је да видим да се фестивал развија и креће се у правцу у којем ће постати један од најзначајнијих у региону ускоро“, закључио је Радоњић.

Биковић и Радоњић говорили су о наставку филма Јужни ветар и серије чије се приказивање очекује на јесен 2020. године. Глумци су том приликом рекли да им серија дозвољава више драматуршког простора да направе квалитативан скок и да ће се уместо досадашње приче о криминалу, у серији дотаћи и озбиљне критике и дијагнозе друштва.

Међу новим глумцима који ће се појавити у серији су Мики Манојловић, Александар Срећковић Кубура, Љубомир Бандовић, Иван Михајловић, Вук Костић, Тамара Крцуновић, Младен Совиљ, Александар Гавранић и други. 

Публика ће вечерас у Такмичарском програму моћи да погледа филмове Последњи Србин у Хрватској (Биоскоп ЛКЦ, у 19.30), Глумим, јесам (Народно позориште, у 19 часова), Сам самцат (Биоскоп ЛКЦ, у 21.30) и Краљ Петар Први (Народно позориште, 21 час), који је овогодишњи српски кандидат за Оскара.

У програму Студентски филм, од 23 часа, у Биоскопу ЛКЦ ће бити приказани студентски филмови из БиХ и Словеније. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво