„Кидс фест“ од 14. октобра у биоскопима широм Србије

Од 14. до 20. октобра у биоскопима у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и другим градовима Србије, одржава се јубиларни 15. „Кидс фест“.

Отварање 15. „Кидс феста“ заказано је за 14. октобар у Великој сали Комбанк дворане с почетком у 12 сати, италијанским синхронизованим анимираним филмом Чувена инвазија медведа на Сицилију, који је премијерно приказан на овогодишњем филмском фестивалу у Кану.

Филм говори о „краљу медведа“ који, како би пронашао свог изгубљеног сина, предводи свој клан из планина, у свет људи.

Глумац, професор, и музичар Иван Јевтовић, кога публика памти по улогама у филмовима Небеска удица, Нормални људи, у представама Коса, Сузе су О.К, Маратонци трче почасни круг, и у серији Ургентни центар, постао је амбасадор ове јединствене филмске манифестације за децу.

„Живимо у свету који се убрзава, по мом субјективном осећају, у коме човек често пропушта прилику да спозна племенитост и лепоту. Окупити велики број породица, деце на оваквом сусрету је катарзична могућност. Велика је част и задовољство да добијем и овакав задатак, поготово што сам велики део мог стваралаштва посветио непресушним могућностима едукативног деловања кроз драмске уметности“, рекао је глумац.

На фестивалу ће бити приказано 19. најзанимљивијих филмских наслова, анимираних и играних, синхронизованих и преведених на српски језик, који долазе из различитих светских кинематографија – од Италије, Белгије и Француске, до Шведске и САД.

„Филмска продукција је буквално експлодирала, сви у свету снимају и то је фантастично. Стижу неочекиване нове приче. Наша земља је пребогата досад неиспричаним причама, а сви ми смо као дете пред спавање, жељни нових прича. Радујем се фимовима из свих делова света“, додао је Јевтовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво