Програм РТС-а за дијаспору посвећен снази и памети наших људи ван граница Србије

Наши људи који живе у дијаспори, могли су да виде прву емисији у новој ТВ сезони редакције Програма за дијаспору. Емисија „Србија на вези“ је за три деценије задржала сталну комуникацију са нашимa у расејању а најважнији задатак редакције је повезивање свих нас, ма где живели.

Програм за неколико милиона наших људи, који живе у иностранству, очекују извесне новине, међу којима је и нова шпица. 

„Имамо тај континуитет у раду, из вечери у вече, од понедељка до петка у ударном термину пре Другог дневника, од 18.55. Обраћамо се баш њима, нашој великој снази и памети која је ван Србије“, рекла је Сузана Гвозденовић Пузовић, одговорна уредница Програма за дијаспору РТС-а, која је изнела процене о томе да наших људи у иностранству има између пет и седам милиона.

Емисије Програма за дијаспору за циљ имају повезање наших људи, и редовно информисање о ономе што се дешава у матици. Емисије говоре о великој снази и памети наших људи, али и жељи да знање, искуство и новац, стечен у свету, поделе са нама овде, у Србији.

„Ако имамо у виду то на нас има преко 5.000 доктора наука у свету, који су на најзначајнијим универзитетима и научним институцијама, њих ваља најпре чути. Међу њима је много донатора, будућих задужбинара, ктитора...“ додала је Гвозденовић Пузовић.

Најављује је да од наредне недеље, емисије програма за дијаспору почиње да се бави темама из држава региона. Значајна тема која ће се обрађивати, такође је и образовање деце у дијаспори.

Редакција наставља са радом у Магазину Србија на вези, који се емитује средом, док се петком, у емисији Србија на вези – портрети, представљају се успешни људи нашег порекла.

Гледаоци у свету овај програм прате преко интернет платформе РТС Планета, у Европи и преко сателита, али и на званичном Јутјуб каналу Програма за дијаспору.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво