Ко ће бити српски кандидат за „Оскара“

Драма „Краљ Петар Први“ Петра Ристовског и трагикомедија „Делиријум тременс“ Горана Марковића, једини су пријављени филмови на конкурс Академије филмске уметности и науке за српског кандидата за награду „Оскар“, који истиче у поноћ, рекао је Мирко Беоковић, генерални секретар АФУН.

Оба филма, према речима Беоковића, испуњавају формалне услове да буду прихваћени, што значи да већинско учешће у ауторској и глумачкој екипи, имају људи са српским држављанством или пребивалиштем у Србији. 

„Коначну одлуку о нашем кандидату за награду Оскар, донеће половином септембра специјална комисија АФУН која броји 24 члана. То су нова правила Америчке академије за филм и науку“, рекао је Беоковић.

Историјски спектакл Краљ Петар Први Петра Ристовског говори о неким од најтежих тренутака у српској историји, с почетка Првог светског рата.

Насловну улогу игра Лазар Ристовски, а ту су још и Радован Вујовић, Милан Колак, Даница Ристовски...

Филм Горана Марковића Делиријум тременс је прича о славном глумцу који помоћу алкохола покушава да издржи огроман притисак живота и рада.

Главног јунака игра Тихомир Станић, а у филму глуме и Горица Поповић, Анита Манчић, Драган Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи