„Марвел“ открио четврту фазу свог филмског универзума

Председник „Марвел“ студија, Кевин Фајги, окружен са десетак холивудских звезда, открио је списак наредних десет филмских авантура њихових супер-хероја на „Комик-кону“ у Сан Дијегу.

Многи посетиоци највеће светске конвенције љубитеља стрипа данима су камповали како би купили улазницу за овај догађај у Сан Дијегу.

Једно од највећих изненађења било је објава да ће оскаровац Махершала Али играти Блејда, ловца на вампире, улогу коју је Весли Снајпс одиграо у филму из 1998. године.

Када је изашао на позорницу да открије да преузима улогу „дневног шетача“ Алија су усхићени обожаваоци дочекали громогласним аплаузом.

Наталие Портман је потврдила свој повратак у четврти наставак филма о Тору - Thor: Love and Thunder - али ће њена Џејн Фостер овог пута поседовати моћ Торовог чекића.

„Осећам се прилично добро. Увек сам мало завидела власнику чекића“, навела је славна глумица у свом обраћању одушевљеној публици пошто јој је директор Тајка Ваитити предао чекић.

Улога Натали Портман је заснована на серији стрипова Џејсона Арона у којој је Џејн Фостер постала моћна госпођа Тор, када је Тор Одисон саопштио да је недостојан да понесе чекић.

Крис Хемсворт и Теса Томпсон ће се такође појавити у новим филмовима.

Публика је и пре званичне објаве била провоцирана најавама бројних нових продукција и наставака из четврте фазе „Марвеловог“ кинематографског универзума.

Као први најављен је филм The Eternals. У глумачкој екипи је Анђелина Џоли, а пред узбуђеном публиком, на позорници се појавила Селма Хајек, како би представила њихове нове улоге.

„Радићу десет пута више, јер мислим да је то нужно кад постајеш део 'Марвеловог' универзума, кад постајеш 'Вечан' и када постајеш део ове породице. Знам шта сви морамо да радимо. Прочитали смо сценарио, сви знамо какви нас задаци очекују и знамо да ви заслужујете најбоље, зато ћемо напорно радити“, обећала је обожаваоцима Ађелина Џоли која ће се појавити у улози Тене.

„Вечни" су моћна бића која изгледају као људи, али имају посебне моћи. Филм ће се појавити у новембру 2020. године. 

Најављен је и први филм о азијско-америчком суперхероју, Шанг-чиу. Сада се коначно зна и ко ће добити главну улогу. После вишемесечног кастинга, Кевин Фајги је објавио да је канадски глумац Симу Лиу, пре неколико дана, потврдио да прихвата улогу кунг-фу мајстора.

Лик Шанг-чиа, коме је отац кинеског порекла, а мајка Американка, први пут се појавио у „Марвеловом“ стрипу пре скоро 50 година.

После вишемесечних нагађања, из „Марвела“ су коначно потврдили и прве детаље о наставку филма Black Widow у коме Скарлет Јохансон тумачи лик Наташе Романов. Приказани су први кадрови филма после само 30 дана снимања у Будимпешти.

На „Комик-кону“ је објављен и низ „Марвелових“ серија које ће бити доступне на новом „Дизнијевом“ стриминг сервису.

Фајги је на крају узбуђеној публици рекао да нема времена за разговор о мноштву других филмова.

„Нисмо вам поменули да припремамо и Black Panther 2. Нисмо најавили ни да стижу Чувари галаксије 3. Нисмо имали времена ни да разговарамо о Капетану Марвелу 2, и нисам имао времена да вам причам о Фантастичној четворци, а немам времена да говорим ни о Мутантима“, саопштио је одушевљеној публици председник „Марвел“ студија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво