Италијанске „Чаробне ноћи“ у биоскопима од 18. јула

Сатирична комедија италијанског редитеља Паола Вирција „Чаробне ноћи“, чије је прво приказивање код нас било на овогодишњем Фесту, стиже у биоскопе 18. јула. Филм прати причу о троје младих, амбициозних сценариста осумњичених за изненадну смрт чувеног филмског продуцента чије је тело пронађено у реци Тибар.

Радња филм смештена је с почетка деведесетих година прошлог века када се у Италији одржавало Светско првенство у фудбалу и када је фудбалску грозницу пратио усклик навијача и химна позната као „Чаробне ноћи“.

Филм описује и период када италијанска кинематографија доживљава последње искре златног доба, осврћући се на славне дане римске филмске индустрије која у једном тренутку бива исцрпљена.

Осим приче о сценарстима, редитељима и продуцентима Италије, редитељ привлачи биоскопску публику и мистеријом која чини заплет сценарија овог филма.

Редитељ Паоло Вирци, рођен у граду Ливорну у Италији, на хумористички начин доноси дух Рима и еру италијанског филма из периода када се и сам доселио у престоницу и период који добро памти.

Након што је 2016. године преминуо познати италијански сценариста и редитељ Еторе Скола, Вирци је дошао на идеју да сними филм: „Схватио сам да нас је напустио последњи од великих и онда ми је пало на памет да желим да се захвалим тим митским ликовима и то на шокантан начин, играјући се помало, баш како су ме они и учили“.

Италијански редитељ и сценариста Паоло Вирци рођен је у Ливорну, 1964. године. Након што је рано детињство провео у Торину, Вирцијева породица се сели назад у Ливорно где он одраста у радничком кварту.

Као дечак, почео је да се интересује за литературу: Марк Твен и Чарлс Дикенс су му били међу омиљеним писцима и њихови романи касније ће му послужити као узор за сценаристички рад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво