Језовуци, мамути и бели ходачи у спинофу „Игре престола“

Џорџ Р.Р. Мартин обелоданио је неке детаље везане за предстојећи спиноф, који би требало да обрађује дешавања хиљадама година пре оних у „Игри престола“. Можда неће бити толико змајева, али ће свакако бити језовука, мамута и белих ходача.

Мартин је још прошле године рекао да ће нова серија приказати Вестерос у потпуно другачијем светлу, без Краљеве луке, гвозденог престола или Таргарјена. „Велико царство Валирије је тек почело да се уздиже са својим змајевима“, рекао је тада за Ентертејнмент викли.

Јуче је, међутим, открио да ће се Старкови, једна од великих породица Седам краљевстава, појавити у новој серији.

„Очигледно ће бели ходачи бити ту и то ће бити један од аспеката серије, заједно са језовуцима и мамутима“, рекао је Мартин.

„Ланистери још нису ту, али ће Ливачка стена свакако стајати, попут Гибралтара. Заправо, насељавају је Кастерлијеви, по којима и носи назив касније у Игри престола“, истакао је аутор.

Мартин је такође открио да ће Вестерос пре 5.000 година бити подељен на 100 мањих феудалних поседа.

„Говоримо о седам краљевстава Вестероса. Постојало је седам краљевстава у тренутку Егоновог освајања. Али ако одете даље у прошлост, било их је девет, па 12, а када се вратите у давну прошлост, било их је стотину и то је доба о којем причамо“, објаснио је Мартин.

Заједно са Мартином, на стварању серије, која се тренутно снима у Северној Ирској, ради и Џејн Голдман.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво