Радници и послодавац „У рату“, од 11. јула у Комбанк дворани

Од реномираног редитеља Стефана Бризеа на велико платно Комбанк дворане, 11. јула, стиже француска драма „У рату“, прича о сукобу две различите стране једне индустрије – радника и послодавца.

Бризеово остварење номиновано за најбољи филм на прошлогодишњем Филмском фестивалу у Кану, а носилац је и ФИПРЕСЦИ награде за најбољи филм на Фестивалу европског филма на Палићу.

Редитељ Стефан Бризе поново је поверио главну улогу награђиваном француском глумцу Венсану Лендону након веома успешне заједничке сарадње на филму Мера људскости.

У најновијем филму У рату Лендон тумачи лик Лорана – синдикалног вође протеста, оштрог и харизматичног предводника побуњених радника. Упркос великим финансијским жртвама својих запослених и рекордном профиту у тој години, управа „Перин индустрије“ одлучује да затвори фабрику и остави запослене без основних прихода.

Тачно 1.100 радника и њихов предводник Лоран Амедео одлучују да крену у борбу против овакве бруталне одлуке, спремни на све како би сачували своја радна места.

„То није филм који држи нечију страну. То није филм који показује лоше шефове и добре раднике. То је филм у којем редитељ износи чињенице, убеђени остају уверени, а оно што морате покушати то је да убедите оне које не можете уверити“, рекао је глумац Лендон.

Драма са примесма документарног жанра У рату обилује и сценама где је гледалац, заједно са протагонистима филма бачен у сукоб, у којем само једна страна може све да изгуби.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво