Фали вам епска фантастика? Не брините, стиже „Вештац“

Са крајем „Игре престола“ остала је рупа на телевизијском тржишту епске фантазије, коју „Нетфликс“ гледа да попуни најесен са првом сезоном серије „Вештац“. Први трејлер ће ускоро изаћи, а до њега би време требало да прекрате тек објављен постер и фотографије.

„Најгора чудовишта су она која сами створимо“, пише у заглављу постера са Хенријем Кавилом као Гералтом од Ривије, који са литице гледа у маглу.

Серија Вештац базирана је на бестселер романима Анджеја Сапковског, који су стекли светску славу, а по њима је направљена и видео-игра, која је стекла изузетан статус у гејминг заједници.

Радња романа је смештена у алтернативни средњевековни свет и прати Гералта од Ривије, ловца на чудовишта који је прошао ригорозни режим вештаца.

Осим тога, да би постао вештац морао је да преживи неколико намерно индукованих мутација, које су сви вешци морали да прођу. Мутације су му донеле бројне надљудске особине и појачале чула.

Пошто је почетне мутације поднео боље од већине, његови ментори су одлучили да га подвргну додатним мутацијама, чиме је још више унапредио своје способности, али је изгубио сву пигментацију, због чега је прозван бели вук.

Гералт је професионални ловац на чудовишта и лута краљевствима у потрази за послом.

Кавилу ће се у серији придружити Ања Чолатра као чаробница Јенефер и Фреја Алан у улози принцезе Цири, што значи да ће прва сезона пратити радњу из романа.

„Нетфликс“ је потврдио да ће Вештац имати свој панел на „Комик-кону“ у Сан Дијегу 19. јула. Многи верују да ће тада уз трејлер бити обелодањем и тачан почетак емитовања серије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи