Фали вам епска фантастика? Не брините, стиже „Вештац“

Са крајем „Игре престола“ остала је рупа на телевизијском тржишту епске фантазије, коју „Нетфликс“ гледа да попуни најесен са првом сезоном серије „Вештац“. Први трејлер ће ускоро изаћи, а до њега би време требало да прекрате тек објављен постер и фотографије.

„Најгора чудовишта су она која сами створимо“, пише у заглављу постера са Хенријем Кавилом као Гералтом од Ривије, који са литице гледа у маглу.

Серија Вештац базирана је на бестселер романима Анджеја Сапковског, који су стекли светску славу, а по њима је направљена и видео-игра, која је стекла изузетан статус у гејминг заједници.

Радња романа је смештена у алтернативни средњевековни свет и прати Гералта од Ривије, ловца на чудовишта који је прошао ригорозни режим вештаца.

Осим тога, да би постао вештац морао је да преживи неколико намерно индукованих мутација, које су сви вешци морали да прођу. Мутације су му донеле бројне надљудске особине и појачале чула.

Пошто је почетне мутације поднео боље од већине, његови ментори су одлучили да га подвргну додатним мутацијама, чиме је још више унапредио своје способности, али је изгубио сву пигментацију, због чега је прозван бели вук.

Гералт је професионални ловац на чудовишта и лута краљевствима у потрази за послом.

Кавилу ће се у серији придружити Ања Чолатра као чаробница Јенефер и Фреја Алан у улози принцезе Цири, што значи да ће прва сезона пратити радњу из романа.

„Нетфликс“ је потврдио да ће Вештац имати свој панел на „Комик-кону“ у Сан Дијегу 19. јула. Многи верују да ће тада уз трејлер бити обелодањем и тачан почетак емитовања серије.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 02. јул 2019, 18:18) - anonymous [нерегистровани]

Ko vam piše ove tekstove?

pa nisi samo ti u Srbiji i tvoja generacija kojoj god da pripadas ,ovo je za decu i mlade i one koji vole ovakav zanr,moj ujak recimo koji je 65 godiste voli ovakve stvari moj otac sa druge strane koji je 48 godiste za ovo bi galamio ceo dan,ja sa druge strane koji sam 72 godiste znam za ovo preko moje dece i jedva cekam da izadje.Gledaj ti sta volis i ne nameci drugima sta da vole jer druga generacija hoce nesto drugo trece .

(уторак, 02. јул 2019, 17:01) - anonymous [нерегистровани]

Jedva čekam.

Velika je praznina posle Igre prestola tako da se nadam da ce ovo buti prihvatljiva alternativa.Inače i knjige kao i igrice su jedne od najboljih ikada.

(уторак, 02. јул 2019, 13:35) - anonymous [нерегистровани]

Ko vam piše ove tekstove?

Zašto ne pišete o kulturnim događajima u Srbiji nego nas trujete sa ovim?