Свечано отворен трећи „Равно село филм фестивал“

Италијански редитељ Паоло Зука и глумац Јакопо Кулин свечано су отворили Фестивал уз звуке филмске музике у пратњи Новосадске филхармоније

У војвођанском Равном Селу свечано је отворен трећи Филм фестивал. Италијански редитељ Паоло Зука и глумац Јакопо Кулин поздравили су госте и око две хиљаде посетилаца. Гостима се на почетку обратио Лазар Ристовски, иначе Равноселац и оснивач фестивала и најавио да је главни пројекат за изградњу Дома културе готов.

„Циљ овог фестивала је био обнављање изгорелог Дома културе и мени је задовољство да најавим да су средства обезбеђена од стране Покрајинског секретаријата за културу. Драго ми је што имамо тако много гостију из иностранства, јер ово јесте међународни фестивал и хвала свима на подршци и залагању да напредује из године у годину“, истакао је познати глумац.

Гостима је премијерно приказана анимација Дома културе по пројекту архитеката.

Међу гостима, поред Милана Марића, лица у фокусу ове године, били су и градоначелници Новог Сада и Суботице, као и гости из Италије, Кине и Данске. Кинеска продуценткиња Џан Ју Ђа, на српском језику, поздравила је госте и изразила наду да ће се сарадња између наше две земље остварити и у области филма и телевизије.

„Срећан сам што сам на овом младом Фестивалу, посебно зато што сам и ја сам на почетку каријере. Поручио бих младим људима да се не плаше да греше, али да не престану да сањају“, изразио је своје задовољство Милан Марић.

Председник Савета Месне заједнице Равног Села, Зарија Лазовић, је навео да је овај Фестивал велики догађај за Равноселце и колико су сви поносни на свој фестивал и на Лазара Ристовског.

Свечано отварање фестивала пратио је и концерт филмске музике, на којем су новосадски филхармоничари предвођени маестром Микицом Јевтићем, пратили Душицу Новаковић, глумицу Позоришта на Теразијама, Мирну Радуловићу, Ксенију Мијатовић, Ану Станић и Луку Мараша. Програм је испраћен овацијама публике.

Програм отварања водили су глумци Лора Ђуровић и Милан Колак. А отварање је режирао Ђорђе Макаревић.

У ревијалном програму и као филм отварања 21. јуна приказан је дебитантски филм Петра Ристовског Краљ Петар Први, а екипа филма предвођена редитељем и главним глумцима поздравила је публику након пројекције.

Као и сваке предходне и ове године Фестивал се одржава уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, Министарства културе Републике Србије, Града Врбаса и продуцентске куће „Зилион филм“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво