РТС Планета пројекат од националног значаја

После награда за најбољу веб апликацију и за најбољи ИТ бизнис пројекат, синоћ је у Врњачкој Бањи на осмом Бисту, РТС-у додељена награда за пројекат године од националног значаја у 2018. години за Интернет ТВ и радио платформу Планета.

Више од 420 хиљада регистрованих корисника широм света, потврда је квалитета РТС-ове платформе Планета. Корисници из дијаспоре највише су заинтересовани за репортаже из Србије, посебно за сегмент Мој град, са прилозима из 26 градова. Награда РТС-у додељена је на отварању осмог Међународног бизнис самита у Врњачкој Бањи.

„Оно што је посебно значајно да када пословна јавност, када они који доста путују, они који знају како се развијају технологије широм света, препознају у нашој платформи РТС Планета нешто што нигде другде нису видели, значи да смо направили заиста значајан пројекат који је препознат не само у Србији, већ и широм света“, верује доц. др Татјана Ћитић, помоћница извршног директора Сектора за развој и нове послове РТС-а.

„Ова платформа јесте битна и за развој привреде и за развој туризма. Уопште, за очување националног идентитета, културне баштине. Она је својеврсна пормоција и нашег стваралаштва, свега онога што Србију чини Србијом и најлепше из Србије може да буде доступно и већ је доступно на РТС Планети. У овом тренутку размишљамо како да нашу платформу учинимо још доступнијом нашим корисницима. Развијамо апликацију за смарт телевизоре, тако да је то први следећи корак“, најављује др Ћитић.

У регионалној Привредној комори Краљево, препознали су значај оваквих скупова, као шансу за развој туризма и привредна улагања.

 „Ми смо већ имали случајева да су људи и кроз тај портал препознали где би имали интерес да нешто уложе и на тај начин је једна врста маркетинга целе наше државе, не само Краљева и Врњачке Бање, него свих потенцијалних места где и наша дијаспора, али и стране фирме могу наћи место за улагања“, истиче Звонко Туфегџић, директор Привредне коморе Краљево.

На осмом Међународном бизнис самиту који траје до недеље, око 500 учесника из земаља региона, разговараће о новинама и унапређењу развоја привредних грана, а планирано је потписивање уговора о пословној сарадњи у области туризма и науке.

„Ми као организатори показујемо како се култура, традиција, наука и бизнис одлично допуњују, али и квалитетно умрежавају“, наглашава Марија Јовичић, председница организационог одбора Биста 2019.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво