Психолошки трилер о убиствима под хипнозом „Анђео чувар“ у биоскопима од 20. јуна

Глумац Раде Шербеџија, наступа на отварању Белефа, у представи „Антигона – 2.000 година касније“, a дан раније, 20. јуна, у биоскопима широм Србије почиње да се приказује филм „Анђео чувар“, у коме глумац тумачи једног од главних ликова – доктора Дабровског.

Анђео чувар (Guardian Angel) је психолошки трилер заснован на истинитом догађају о запањујућој серији убистава под хипнозом, који су се одвијали у Данској педесетих година прошлог века, у режији реномираног финског редитеља Арто Халонена и сјајном међународном глумачком глумачком поставком предвођеном Радетом Шербеџијом, Џошом Лукасом и Пилу Асбеком. 

Анђео чувар прати инспектора Андерса Олсена (Пилу Асбек) који решава случај пљачке и двоструког убиства, уз сумњу да је починилац изманипулисан због злоупотребе хипнозе и тако наведен на споменути злочин. Прича се заснива на истинитим догађајима и шокантној криминалистичкој истрази која је потресла Данску. У решавању истраге, Олсен тражи помоћ чувеног психијатра специјализованог за хипнозу, Др. Дабровског (Раде Шербеџија), с којим креће у регресиван свет манипулације ума.

„Улога др Дабровског била је уистину сјајно написана и јако захтевна. Као и увек када снимам тако изазовне карактере, покушао сам се што боље припремити. Разговарао сам са пријатељем ,који је познати загребачки психијатар, о хипнози и свему ономе што бих као професионални психијатар требало да знам. То ми је помогло у креирању тог интересантнога лика. Осим тога, наш режисер Арто Халонен је био јако добро припремљен за филм који је снимао“, рекао је Шербеџија и додао да, пошто је филм базиран на истинитим догађајима, тешко може да поверује у то, да је могуће човека у толикој мери изманипулисати путем хипнозе, да се одлучи на чин убиства, али, како каже, ако јесте, онда је то застрашујуће.

Филм је реализован у финско-данско-хрватској копродукцији, велики део чланова тима на филмском сету је био из Хрватске, а у епизодним улогама учествује низ хрватских глумаца док је део ентеријера сниман у Загребу.

„Ја у последњих 25 година, ретко снимам филмове са домаћим филмским радницима. А када се то догоди увек се поново угодно изненадим и обрадујем, јер схватим и видим колико су наши филмски радници добри и професионални... И драго ми је што постоје неки прави филмски вукови попут мог пријатеља Игора Ноле који су одгајили једну нову генерацију филмских радника у Хрватској, која је спремна и способна да одради све изазове и послове који се пред њих постављају. Заиста су тако спремни и спретни, да се осећам као да сам у великим холивудским филмским пројектима“, каже познати глумац.

О плановима за ангажмане у будућности, Шербеџија каже да се тренутно припрема за нову сезону "Ullysses teatra" на Брионима, где се ради на новој представи Ко се боји Вирџиније Вулф. 

„Играћу 19-ту годину заредом Краља Леара и четврту сезону Креонта у нашој представи Антигона 2.000 година касније. Што се тиче филмова, вероватно ћу снимати један уметнички филм у Њујорк следећег септембра, а припремам и улогу у хрватском филму Брдо са режисером Бруном Гамулином. Постоји и даље договор са Артом Халоненом око његова пројекта 'Никола Тесла'“, навео је Шербеџија.

У главној улози у филму Анђео чувар, наступа један од најпопуларнијих данских глумаца млађе генерације Пилу Асбек, који је широј публици познат по улози Еурона Грејџоја у серији Игра престола.

Филм у дистрибуцији "2i Filma" стиже у домаће биоскопе 20. јуна. Хрватску продукцију филма потписује Игор Нола из компаније "Mainframe Production".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи