На трећем „Равно Село Филм Фестивалу“ – гости из Италије и Црне Горе

Трећи „Равно Село Филм Фестивал“ окупиће представнике филмске индустрије, како наше, тако и из региона. На дебитантски филмски фестивал, од 21 до 23. јуна, стижу италијански редитељ Паоло Зука и глумац Јакопо Кулин, као и црногорски редитељ Андро Мартиновић.

Очекује се да ће на отварању бити више од 2.000 гледалаца уз специјалног госта Милана Марића, који је ове године „лице у фокусу“. 

Специјални гости фестивала биће италијански редитељ филма Човек који је купио месец – Паоло Зука, и глумац Јакопо Кулин, као и црногорски редитељ Андро Мартиновић чији ће се филм Између дана и ноћи такође приказати у такмичарском програму.

Последње вечери фестивала биће приказане две комедије, а екипа филмова ће поздравити публику. Испред филма Такси блуз млади глумац Тодор Јовановић и његове колеге Милена Предић и Александар Меда Јовановић, редитељ Мирослав Стаматов и продуцент Марко Јоцић, док ће се у име филма Последњи Србин у Хрватској публици поклонити српски продуцент филма, Мирослав Могоровић. 

У ревијалном програму и као филм отварања, 21. јуна у 20 сати, биће приказан дебитантски филм Петра Ристовског Краљ Петар Први, а екипа филма предвођена редитељем и главним глумцима Лазаром Ристовским уз Милана Колака и Рашу Вујовића, поздравиће публику након пројекције.

Пројекција ће уследити након свечаног отварања у којем ће познате личности извести чувене нумере из домаћих и страних филмова уз пратњу музичара Новосадске филхармоније предвођене маестром Микицом Јевтовићем.

Друге и треће вечери фестивала, 22. и 23. јуна биће приказана четири филма у такмичарској конкуренцији.

Између дана и ноћи – 22. јуна

Црногорски филм редитеља Андра Мартиновића доноси нам три приче о оцу и сину у три временска раздобља: крај Другог светског рата, време пада Берлинског зида и након распада Југославије. Главне улоге у филму тумаче Лазар Ристовски, Тихомир Станић, Срђан Граховац, Марко Баћовић, Јован Кривокапић.

Човек који је купио месец – 22. јуна

Италијански филм редитеља Паула Зуке, најгледанија је домаћа комедија у италијанским биоскопима у последњих пет година. Рибар из Сардиније обећао је месец жени коју воли, а Сардињани увек одрже своје обећање. Главни глумци су Ђакопо Кулин, Стефано Фрези, Фрачесцо Панофино, Бенито Ургу, Лазар Ристовски, Ангела Молина.

Последњи Србин у Хрватској - 23. јуна

Урнебесна хорор комедија редитеља Предрага Личине води нас у будућност у којој загребачког бонвивана Мићу и филмску хероину Франку затиче зомби епидемија и води их у авантуру пуну понекад смешних, понекад страшних, а најчешће лудих ситуација. Једно је сигурно: све су им препреке изазов, а циљ је само један: преживети! Играју: Крешимир Микић, Христина Поповић, Тихана Лазовић, Дадо Ћосић, Бојан Навојец, Сергеј Трифуновић, Северина Којић.

Такси блуз – 23. јуна

Романтична домаћа комедија редитеља Мирослава Стаматова, чији је главни јунак Марко (42), симпатични пропали драматург који годинама ради као таксиста и чије ћемо авантуре пратити током једне урнебесне ноћи. Насмејаће вас до суза: Андрија Милошевић, Милена Предић, Тодор Јовановић, Александра Томић, Никола Ђуричко, Борис Миливојевић и многи други.

Као и сваке предходне и ове године фестивал се одржава уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, Министарства културе Републике Србије и Града Врбаса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво