Милан Марић – „лице у фокусу“ „Равно Село Филм Фестивала“

Наш млади глумац Милан Марић ове године ће бити „лице у фокусу“ дебитантског „Равно Село Филм Фестивала“. Милан ће свечано отворити фестивал и бити почасни гост прве вечери – 21. јуна.

После бројних запажених улога у позоришту, Милан Марић је добио улогу у филму Довлатов, и освојио награду за „Европску звезду у успону“ на овогодишњем Филмском фестивал у Берлину. Тренутно је један од најангажованијих младих глумаца у домаћим серијама. 

„Задовољство ми је да су ме позвали да ове године представљам 'Равно Село Филм Фестивал'  као 'Лице у фокусу'. Драго ми је да могу на овај начин да подржим фестивал који је посвећен дебитантима и младим људима. Није нимало лако наћи своје место у озбиљној конкуренцији афирмисаних аутора. Сваком ко започиње своју каријеру, подршка је прекопотребна. Желим успешан фестивал свима и видимо се у Равном Селу следеће недеље“, рекао је Марић.

„Равно Село Филм Фестивал“ одржаће се по трећи пут ове године од 21. до 23. јуна у Равном Селу. 

Фестивал ће отворити дебитантско остварење Петра Ристовског, Краљ Петар Први, у ревијалном програму, док ће у такмичарском програму бити приказана четири филма: Човек који је купио месец, редитеља Паола Зуке (Италија), Између дана и ноћи, редитеља Андра Мартиновића (Црна Гора), Такси блуз, Мирослава Стаматова (Србија) и Последњи Србин у Хрватској, Предрага Личине (Хрватска и Србија).

Бесплатни програми за младе 

Пропратни програми за младе су такође бесплатни, као и све пројекције филмова и почињу Филмићем – новосадском смотром младалачког филма који води Лора Ђуровић.

Следи Изложба костима и радионица нашег чувеног костимографа Бориса Чакширана, док ће глумачкој радионици Маријане Јанковић пристуствовати студенти Факултета Драмских уметности са Цетиња и Факултета уметности из Новог Сада.

Жиријем главног такмичарског програма председава Маријана Јанковић, глумица нашег порекла која има озбиљну каријеру у Данској, док су остали чланови Дарко Бајић, редитељ и Александар Протић, дизајнер звука и продуцент.

Као и сваке предходне и ове године фестивал се одржава уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, Министарства културе Републике Србије и Града Врбаса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво