Хорор филмови на фестивалу „План Б“ од 7. до 9. јуна у ДОБ-у

„План Б“ – фестивал субверзивног филма у организацији Дома омладине Београда, одржава се од 7. до 9. јуна. У свом четвртом издању, представља субверзивност на великом платну кроз призму хорор филмова, који су често остајали „испод радара“, иако веома отворено руше табуе и говоре о темама којима други филмски жанрови често не усуђују да се баве.

Програм овогодишњег фестивала „План Б“ припремљен је у сарадњи са критичарским двојцем Шок коридора, Александром Радивојевићем и Ненадом Беквалцем, који ће у оквиру фестивала одржати и специјалну трибину. 

Фестивал почиње пројекцијом дебитантског целовечерњег играног филма Видар Вампир, норвешког редитеља и глумца Томаса Берга, који је гост „Плана Б“. Ова хорор комедија може бити прича о сваком од нас – о људима који желе да буду посебни, другачији, и о томе шта им се дешава када то одједном постану.

Очајнички желећи да раскрсти са својим запуштеним и досадним животом, Видар Хар се моли богу да му подари другачији живот, живот без ограничења. Жеља му бива услишена и он сада мора да се прилагођава свом новом вампирском животу. Филм приказује норвешку културу и религију, али много више и дубље говори о људској природи и друштву у коме живимо. Иако су теме којима се филм бави озбиљне, аутор их суптилно обрађује, уносећи дозу хумора и забаве.  

Потпуно другачији филм о зомбијима 

Програм фестивала наставља се 8. јуна у сали „Американа“, трибином Шок коридора и пројекцијом бразилског остварења Мртви не говоре, потпуно другачијег филма о зомбијима у односу на оно како смо навикли да такви филмови изгледају. 

Филм Мртви не говоре је прича о човеку по имену Стенио, који ради ноћне смене у мртвачници великог и насилног града. Иако ноћне смене одрађује сам, на послу, он никад није сам. Обдарен је паранормалном способношћу и може да разговара са мртвима. Међутим када поврељиве ствари које чује са друге стране почну да му откривају тајне сопственог живота, Стенио ће ослободити проклетство које ће довести у животну опасност, и њега, и његову породицу.

У недељу, 9. јуна, у Великој сали Дома омладине Београда приказује се хорор мистерија Плетеница из САД, приказана на свим најзначајнијим жанровским фестивалима. Опоменуће нас на сурову истину да су људи данас спремни на много тога за један тренутак славе. Мисуми, који је такође на програму, је трилер са елементима хорора, са врло директном поруком о злостављању и његовим последицама по све у замршеном ланцу чињења и нечињења.

Улазнице су у продаји на благајни "TicketVision" у ДОБ-у, по цени од 250 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво