Филм и серија о Тесли, Руси улажу два милиона евра

Глумац и продуцент Милош Биковић потписао је у Санкт Петербургу протокол о сарадњи на пројекту „Тесла“ са руском Националном медијском групом, у присуству министра спољних послова Ивице Дачића.

Та компанија је спремна да уложи у филм и серију о Николи Тесли најмање два милиона евра. Уговор је потписан у оквиру економског форума СПИЕФ, са ћерком фирмом руске компаније – СТС телевизијом, која има вишемилионску публику, а позната је по серији Кухиња, рекао је Биковић новинарима.

Биковић је подсетио да ће се снимати серија и филм о нашем научнику Николи Теслу и да је прошле године тај пројекат представљен у Кану, када га је подржао и министар Дачић.

„Сада смо отишли корак даље и нашли партнера у Русији који је спреман да уложи најмање два милиона евра у тај пројекат. Тако да могу са поносом да каже да смо успели да за једну српску тему, као што је живот Николе Тесле направимо корак и анимирамо стране компаније да инвестирају у нашу културу“, рекао је Биковић.

Биковић каже да ће пројекат „Тесла“ бити међународни, а не само за српско и руско тржиште, тако да ће се радити на енглеском језику.

„Да нас свет памти као земљу која је дала највећег, можда и првог, ИТ стручњака у свету, а не на неки погрешан начин“, рекао је Биковић.

Каже да је пројекат тренутно у фази разраде, односно предпродукције и да се траже аутори који су радили на топ серијалима у великим западаним продукцијама.

Циљ нам је да буде форматизован за познате платформе које ће постати наш партнер, додао је Биковић.

Наводи да ће разрада и писање пројекта трајати најмање годину дана, а производња још толико, тако да пројекат неће бити представљен још две године.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(петак, 07. јун 2019, 20:39) - aca -advokat [нерегистровани]

@ Tezga

Tesla je Srbin, Licanin, rodjen u danasnjoj HR, ondasnjoj Austo-Ugarskoj. Koliko je ko proveo u nekoj drzavi je nevazno i nigde ne stoji u dokumentima. Pogledaj "Izvod iz maticne knjige rodjenih " i uveri se.

(петак, 07. јун 2019, 16:25) - anonymous [нерегистровани]

@rekao bih...

Ocigledno da ne znas zakone u US. Ako si radio u kompaniji i za vreme radnog vremena razvijao inovaciju, ona ne pripada tebi nego kompaniji, a ti si autor koji po pravilniku companije moze da te nagradi ili ne. Tako je i Tesla razvijao svoje izume ali ih je drugi finansirao pa i polagao pravo na deo izuma. Tvoj argument da je neko nezakonito prisvojio Teslina prava ne stoji. Ako je neka drzava regulisala autorska prava to je Amerika.

(петак, 07. јун 2019, 16:04) - Rajka [нерегистровани]

Milos

Bravo Milose, tako se svoja Zemlja i svoj Narod predstavlja. Veliki poduhvat za velikog Milosa. Sigurno ce dati avoj maksimum u tom projektu. Bravo Milose.

(петак, 07. јун 2019, 13:34) - anonymous [нерегистровани]

Proverite

Teslina firma, verovatno Westinghaus je tuzila Markonija i dobila proces.
Propaganda i dalje reklamira Markonijev Radio iako je proces izgubljen.
Americka Armija i Drzava su dobili
Markonija na sudu time sto su dokazali
da u njegovom patentu za Funkantene i Radiosaobracaj bilo ugradjeno 15
Teslinih izuma koji su u Americi vec bili
prijavljeni. Markoni je samo za antenske lizenze za morski saobracaj kasirao ogromne sume novca, da nije izgubio
ovaj proces postao bi neverovatno
bogat i to kradjom Teslinih izuma.

(петак, 07. јун 2019, 12:46) - anonymous [нерегистровани]

Tezga

O Tesli je snimljeno bezbroj igranih filmova i dokumentaraca. Srpska javnost skoro sve zna o Tesli i ne znam sta ima Bikovicev projekat da prikaza novo o Tesli osim da se uzmu pare. Tesla je vecinu svog najuspesnijeg dela zivota proveo u Americi gde ima i najvise materijala i lokacija za pravljenje njegove zivotne price. Nikako da srpski polticari i svi koji spominju Teslu da kazu da je Tesla u celom svom zivotu proveo bukvalno jedan dan u Srbiji u Beogradu. On je srbin po poreklu a sve ostalo iz njegovog zivota se vezuje za druge drzave.

(петак, 07. јун 2019, 12:32) - gastarbeiter GD [нерегистровани]

Rekao bih...

Bilo bi dobro da svet vidi kako su mladom srpskom genijalcu pokrali ideje u Americi posto nije imao para za sopstvenu laboratoriju. Mnogi njegovi izumi su pripisani drugima poput radija koji se donedavno vodio kao Markonijev. To rade i dan danas svima onima koji su daleko inteligentniji od njih a nisu na rukovodecim polozajima. Meni je licno menadzer u Amazonu /Graben/ Nemacka ukrao par kvalitetnih ideja i pripisao sebi.