Светска премијера Тарантиновог „Било једном… у Холивуду“

Дуго очекивани филм „Било једном... у Холивуду“, Квентина Тарантина, имао је премијеру на Филмском фестивалу у Кану.

Неколицина одабраних имали су прилику да први погледају Тарантинов девети филм о којем се већ дуго прича, пренео „Кон филм“.

Да је реч о посебном филмском изненађењу овог ненадмашног редитеља види се и по спречавању цурења било каквих информација о филму, осим оних које сама екипа филма пласира.

Пројекција премијере у Кану је била под строгом контролом и сам Тарантино се обратио публици која је гледала филм и замолио је да задржи своје утиске за себе, како осталима не би покварили изненађење.

Радња филма враћа гледаоце у шесдесете године прошлог века и прати глумца Рика Далтона, бившу звезду једне ТВ серије и његовог каскадера Клифа Бута на путу проналаска свог места под сунцем у филмској индустрији.

Њихово путовање одвија се на врхунцу хипи ере, давне 1969. године у Лос Анђелесу. То је уједно и време последњих трзаја златног Холивуда.

Рик и Клиф покушавају да се изборе за свој успех у светској престоници филмске индустрије коју више не препознају.

Тарантино је у свом најновијем филмском остварењу окупио најбоље глумце генерације. Уз Леонарда Дикаприја, Бреда Пита и Марго Роби у филму се појављују и остала велика холивудска имена као што су добитник награде Оскар Ал Паћино, Брус Дерн, Тим Рот, Тимоти Олифант, Курт Расел, Дакота Фенинг, Дејмијан Луис и многи други.

Ово је уједно и последња филмска улога недавно преминулог глумца Лука Перија.

Продукцију филма потписују Давид Хејман, Шенон Мекинтош и Квентин Тарантино, а извршна продуценткиња је Џорџија Кацандес.

Иначе, Леонардо Дикаприо и Марго Роби заједно су већ глумили у филму Вук са Волстрита, док је ово први филмски наслов у којем ће заједно заиграти Пит и Дикаприо чију сарадњу на филму Тарантино је описао као најузбудљивији глумачки тандем након Роберта Редфорда и Пола Њумана.

На репертоару биоскопа у Србији ново остварење Квентина Тарантина Било једном... у Холивуду наћи ће се у августу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво