Уз „Краља Петра“, били смо уз неустрашиве и поштене претке

Емитовањем последње епизоде, кроз приче о страдању и херојству српског народа, завршена је серија „Краљ Петар Први“.

Сведочење о Краљевини Србији у периоду владавине Краља Петра Првог све до Албанске голготе и искрцавања на Крф – последњих десет недеља, најмлађи су учили, старији се подсећали. И то у великом броју.

„Она је најгледанија од свих серија како кажу статистике. Гледају је и родитељи и млади, али не они од 20 до 25 година, него млади од 10 до 12 година. Зато мислим да смо стварно победили. Победили смо јер су ти млади људи могли да виде своје претке како су храбри, поштени, како су морални, како су неустрашиви. И могу са правом да кажу, ето то су наши преци, то је наша историја“, рекао је глумац и продуцент серије Лазар Ристовски.

Серија је снимана 107 дана. Учествовало је 100 глумаца и 7.000 статиста.

„Живот краља Петра и тај историјски период сада је инспирација неким другим људима, младима који су гледали серију и који су добили жељу да истраже о тим људима. У последњој епизоди је можда и најтрагичнији део те Албанске голготе“, каже редитељ серије Петар Ристовски.

За Лазаром Ристовским је и седмогодишња припрема пројекта „Краљ Петар Први“ али и тумачење лика вољеног краља, Краља Ослободиоца.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво