Отишао је велики професионалац и узор многима

Отишао је један од најзначајунијих југословенских и српских глумаца, велики професионалац, уметнички узор многима, сложили су се саговорници Танјуга Милан Влајчић, Горчин Стојановић и Војислав Брајовић, на вест о смрти барда српског глумишта, Михаила Мише Јанкетића.

Хроничар културе Милан Влајчић напоменуо је да је отишао великан нашег глумишта којеге је красила огромна посвећеност уметности.

„Несумњиво, Јанкетић је један од најзначајнијих југословенских глумаца који је умео да инспирише колеге које су делиле позоришну сцену са њим. Јанкетића памтим по маестралној улози у забрањеној представи Када су цветале тикве, мада је био једнако маестралан и на филму и у телевизијским форматима“, наводи Влајчић.

Уметнички директор Југословенског драмског позоришта, Горчин Стојановић, каже да је отишао један од најзначајњих глумаца који су обележили другу пловину 20. и почетак 21. века.

„Од када је 1961. године постао део ансамбла Југословенског драмског позоришта Јанкетић је демонстрирао оданост глуми. Без обзира у каквој се улози налазио на позоришној сцени, била она најситнија и најлакша или главна, никада није појефтињавао глумачки позив. Био је коректив и путоказ за све колеге. Није се могло тек тако глумити поред Мише Јанкетића или режирати неку позоришну представу јер је његово присуство обавезивало на пун аганжман“, наглашава Стојановић.

Глумац Војислав Брајовић мисли да смо изгубили једног од најзначајњих српских глумаца.

„Остали смо ускраћени за таленат, енергију и љубав према тешкој професији као што глума по чему је Јанкетић био познат. Верујем да ће ту бакљу оданости професији наставити његов син Марко“, каже Брајовић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво