„Небеска тема“, прича о романтичном свету Владе Дивљана

Документарно остварење које говори о аутору ванвременских хитова Влади Дивљану – „Небеска тема“, први пут се приказује на његов рођендан. Премијера филма заказана је за 10. мај у Центру „Сава“.

Редитељ и сценариста Небеске теме Младен Матичевић, каже да је на њега, током снимања, најјачи утисак оставила огромна количина љубави коју за Дивљана и његово дело, имају сви учесници у филму.

„У том филму је све оно што треба да буде, све оно што сам желео да буде и све оно што желимо да кажемо гледаоцима о Дивљану и све оно што желимо да поручимо Дивљану“, рекао је, гостујући у Београдској хроници, Младен Матичевић.

„Питање је када и ко у свом животу открије свет Владе Дивљана. У овом свету који је бременит разним проблемима, постоје и разне лепоте. Једна од сфера лепоте је музика Владе Дивљана, музика његових пријатеља који учествују у овом филму. Само треба отворити нека врата, и ући у тај Дивљанов свет, који је врло леп и врло господствен и романтичан“, рекао је Матичевић.

У филму, између осталих, учествује двадесетак најславнијих рок музичара са територије бивше Југославије. Матичевић каже да су сви они одмах пристали да дају свој допринос.

„Кључне речи ту су биле: Влада Дивљан. То је била као нека шифра за поверење, за љубав, за неку вредност која не престаје“, каже Матичевић и додаје да су у филму учествовали и Владини синови, Стеван и Павле, како каже – „два дивна Дивљана“.

Матичевић тврди да Дивљан постоји у свима, и додаје да се у филму говори о трагању за пољем лепоте, јер је, тврди, другачије немогуће живети.

„У филму трагамо и за тим зашто су га сви толико волели, и зашто је његова смрт толико страшно и болно одјекнула и за све била велики губитак. Он је био човек који није истицао себе у први план, зато је био тако вољен“, закључио је Матичевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи