Аммар Мешић: Снимање „Игре престола“ је као швајцарски сат

Осма и последња сезона до сада најскупље, најгледаније, најнаграђиваније и највише „пиратизоване“ телевизијске серије „Игра престола“, после прошлонедељне премијере прве епизоде, потврдила је да је, до сада, без премца. Процењује се да је уз мале екране било више од милијарду људи. Пажњу домаће публике привукла је вест да ћемо у њој видети и једно наше лице, младог глумца Аммара Мешића.

Пре четири године Аммар је био на кастингу за серију. Најпре је послао слике и биографију. Када је одабран за позицију статисте са задатком, позван је на снимање у Дубровник. 

„Цела та организација на снимању је као швајцарски сат. Буквално се из минута у минут знало ко је на шминкању, ко је на пресвлачењу, ко одлази на сет“, рекао је Мешић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Додао је да је коректан и професионалан однос према свим учесницима на сету његов највећи утисак са снимања.

„Чак су ме и замолили, да ли могу да ме ошишају. Ја сам рекао – наравно, никакав проблем. Рекли су и да не бринем и да ће то бити додатно плаћено“, кроз осмех прича глумац.

Мешић у серији игра припадника групе Врапци. У сцени познатој као „Шејм, шејм, шејм“, стајао је у првој колони.

„Краљица Сeрсеи креће низ улицу, обучена, и питали смо се зашто није нага. Пола сата, сат након тога, снимамо опет и видимо краљицу која је нага. Она пролази, ми јој говоримо реплике, гађамо је парадајзом и купусом, онда ми је колега рекао да је то дублерка. Њих две су толико исте! То ми је било занимљиво“, испричао је Мешић.

За глумце који тумаче главне ликове у серији, Мешић наводи да су „супер“, иако се, како каже, за њих мисли да су уображени.

„Потпуно су нормални. Чак и кад смо јели, јели смо сви заједно, они су шетали међу нама. Једино нам је било забрањено фотографисање, тако да сам ја своје фотографије објавио тек кад је епизода изашла“, каже млади глумац.

Мешић је иначе завршио Академију уметности у Нишу, у класи Ирфана Менсура. Представа Исидора Данкан Народног позоришта у Нишу, у којој глуми, најдража му је. Глумио је и у серијама Santa Maria della Salute, Војна академија...

Посебно су му драге представе намењене деци.

„Бавим се и аматерском режијом у Дому културе у Пријепољу, одакле сам. Оно што бих волео је да направим дечји аматерски репертоар у Пријепољу. Покушавам већ три године. Иде мало теже, али важно је да деца одмалена стекну навику да посећују културне установе“, рекао је Аммар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво