Циклус српских филмова шездесетих година

Најзначајнија филмских остварења из шездесетих година прошлог века код нас биће приказана у Спомен збирци Павла Бељанског у Новом Саду. На репертоару филмови редитеља Живојина Жике Павловића, Душана Макавејева и других.

Други део Циклуса српских филмова из шездесетих година 20. века, биће приказан од 9. до 12. децембра у Спомен збирци Павла Бељанског у Новом Саду.

Циклус српског филма шездесетих година 20. века одржава у оквиру пројекта Спомен збирке Павла Бељанског "Хроника једног музеја и једног времена 1961 - 1971" и истоимене изложбе која ће у Спомен збирци трајати до 24. јануара 2010. године.

Циљ пројекта је не само да прикаже прву деценију рада Спомен збирке као музејске институције, већ и да истакне догађаје који су обележили културну сцену у земљи током седме деценије.

У сарадњи са новосадским колекционарем Пеђом Протићем, направљен је избор најзначајнијих филмских остварења из шездесетих година прошлог века код нас, а у другом делу Циклуса биће приказани краткометражни филм "Триптих о материји и смрти" (1960) и играни "Кад будем мртав и бео"(1967) редитеља Живојина Жике Павловића.

У оквиру Циклуса биће приказани и филмови "Прекобројна" (1962) Бранка Бауера, "Човек није тица" (1965) Душана Макавејева, "Игра љубави" (1967) Владимира Момчиловића, "Делије" (1968) Миодрага Миће Поповића, "Здрави људи за разоноду" (1971) редитеља Карпа Аћимовића и "Марш на Дрину" (1964) Живорада Жике Митровића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи