Премијера адаптиране руске бајке „Садко“ 20.априла

У биоскопу „Синеплеx четири-де“, у Делта Ситијy, 20. априла ће премијерно бити приказан анимирани филм „Садко – Авантура под морем“. Специјална пројекција почиње у 16 часова, а у нашим биоскопима широм земље малишани ће моћи да га погледају од 25.априла.

Гости премијере ће бити глумци који су учествовали на синхронизацији и велики ара папагај Ханс.

Садко је лик из истоимене руске традиционалне бајке и песме, по којој је и снимљен овај цртани филм. Прича прати младог музичара, Садка из древног града Новгорода, који не жели да ради у пољу као његови родитељи, већ жели само да свира и пева по цео дан.

Садко није ни свестан које моћи носи његов музички таленат.

Сам цар ће пожелети да га чује, али Садко машта о другим авантурама и уместо принцезе Настје бира да крене у потрагу за срећом.

Пут ће га одвести у чаробан свет на дну океана у којем влада подводна вештица Баракуда, држећи краља мора успаваног.

Пророчанство каже да ће витез из „горњег" света пробудити краља. Остаје да видимо да ли је Садко витез којег су чекали. Лепа сирена Ника покушаће да помогне Садку да порази вештицу и спасе зачараног краља.

Сјајна екипа младих глумаца је учествовала у синхронизацији и на великом платну оживела ове бајковите ликове. Никола Шурбановић, је Садко, Ања Мит, принцеза сирена Ника, док се у улози вештице Баракуде нашла Душица Новаковић.

Драган Вујић Вујке је Садков сапутник папагај Спиридон, а у осталим улогама слушаћемо: Душана Каличанина (Јегуља), Жарка Степанова (Канџа), Срну Ђенадић (Настја), Љубишу Динчића, Марка Марковића, Јована Јелисавчића, Николу Немешевића и Здравка Савића. Редитељ синхронизације је Душица Новаковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво