Борба човека и ледене олује – „Арктик“ у биоскопима од 18. априла

После премијере на Фесту, пред српску публику 18. априла стиже филмски хит „Арктик“, нови филм са Мадсом Микелсоном.

Узбудљива драма Арктик приказује човека који је остао заробљен на Арктику након авионске несреће и мора да одлучи да ли да остане у релативно сигурном окружењу импровизованог кампа или да крене на опасно путовање у непознато, у потрази за неизвесним спасом.

Режисер Џо Пена истиче да ништа не приказује крхкост људског бића тако јасно као мала тачка која тумара кроз бескрајни океан белог снега: „Ништа не представља издржљивост толико сликовито као појединац који се пробија кроз ледену олују, једва приметан кроз тешке сметове.Тундра је тачно тамо где је Арктик и требало да буде постављен. Најсуровија животна средина на Земљи“.

Према његовим речима, упркос свему томе, за њега овај филм није (или барем није само) парабола човека против природе.

Арктик говори о постојаности алтруизма, чак и у екстремним околностима. Од почетка је било неопходно да главни лик буде намерно приказан као шаблон неке особе. Ми не видимо никакве сцене његовог прошлог живота... нема фотографија његове породице, чак ни траг венчаног прстена. Он није човек у потрази за значењем, или припадањем или искупљењем за преступе из прошлости. Карактер нашег хероја може се добити само из акција које он предузима као одговор на кризу са којом се тренутно суочава. То је прича која се одвија искључиво у овом тренутку“, објаснио је Пена.

У глумачкој екипи Арктика су Мадс Микелсен, Марија Телма Смарадотир и други.

Редитељ и сценариста Џо Пена рођен је у Сао Паулу. Започео је каријеру на Јутјубу, где је стекао готово три милиона претплатника.

Познат је по краткометражним филмовима Instant Getaway (2014), Меридијан (2012) и Beyond (2015).

Остварење Арктик у домаће биоскопе стиже 18. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара