Премијера филма „Писма из Венеције“ 17. априла у „Ушћу“

Екранизације романа Хенрија Џејмса „Писма из Венеције“ биће премијерно приказана 17. априла у биоскопу „Синеплекс“ у „Ушћу“. У филмској адаптацији овог класичног дела објављеног 1888. године, у режији Џулијана Ландеја, главне улоге тумаче Џонатан Рис Мејерс, Џоели Ричардсон и Ванеса Редгрејв.

Књига и филм прате младог амбициозног писца Мортона Винта, док покушава да пронађе писма која је његов прерано преминули песнички идол Џефри Асперн писао својој прелепој љубавници Џулијани Бордору. Деценијама после Аспернове смрти, Мортон одлази у Венецију и покушава да искористи њену сестричину Тину не би ли открио тајну коју крије ова породица.

Књига је иначе написана на основу стварних писама које је чувени британски песник Перси Биш Шели писао Клер Клермонт, посестрими своје жене Мери Шели. Клер је била и љубавница Лорда Бајрона, живела је у изолацији, а писма је чувала до смрти.

Џонатан Рис Мејерс, познат нашој публици по улогама у серијама Викинзи и Тјудорови, први пут је глумио са Ванесом Редгрејв.

„Био сам веома узбуђен када сам чуо да ћу радити са великом Ванесом Редгрејв, која глуми Џулијану Бордеру. Сматрам да је она једна од најпознатијих светских глумица, и било је дивно радити уз њу. Она доноси одређену врсту достојанства и улози и продукцији. Сценарио ми је дао прилику да истражим врсту привржености која опседа човека, на начин који обухвата и књижевну и кинематографску интерпретацију“, навео је протагониста главне улоге у филму.

Ванеси Редгрејв је, пак, драго што је снимила овај филм, јер је њен отац прерадио ову драму и глумио главну улогу у лондонској представи педесетих година прошлог века.

„Драго ми је што сам се вратила у продукцију екранизацијом новеле Писма из Венеције, јер је мени посебно важна. Пуна је психологије и древне историје. И морам да споменем да сам одушевљена чињеницом да је песник у причи Хенрија Џејмса, заправо Бајрон, а не Шели, као што сви мисле. Шели је протагониста у тим песмама, што је дивно, јер сам ја велики обожавалац његове поезије“, нагласила јепозната глумица.

Филм Писма из Венеције ће се приказивати у биоскопима широм земље од 18. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво