Квадратура круга, 850. издање емисије у 18. години емитовања

Култна емисија „Квадратура круга“, која се већ 18 година емитује на Првом програму Јавног медијског сервиса, стигла је до јубиларног 850. издања.

Импресиван број припремљених емисија, које годинама бележе и значајне резултате гледаности, прилика је да се аутору и уреднику емисије постави новинарско питање: Шта Квадратуру круга и даље одржава у самом врху гледаности?

„Формула за успех моје емисије свих ових година је (за мене) једноставна: трудим се да увек понудим вредну, богату и слојевиту а не празну, прозаичну и сензационалистичку причу. Негујем врло поштен и искрен однос према гледаоцима, а у сваку причу настојим да уградим и знање и љубав“, каже Бранко Станковић, аутор емисије.

Многе од прича испричаних у Квадратури круга промениле су животе деце и читавих породица у Србији а резиме досадашњех хуманитарног доприноса изгледа овако:

- 16 изграђених кућа и купљен један стан
- 20 кућа опремљено новим намештајем и белом техником
- изграђен објекат за основну школу у селу Црвско код Сјенице
- обезбеђено 70 стипендија за студенте и ученике средњих школа током целог школовања
- за три породице обезбеђена пољопривредна механизација
- поклоњено више од 40 компјутера и један трактор
- уручена новчана помоћ, као и помоћ у храни, гардероби и обући за више од 30 породица

Телевизијска емисија и хуманитарни пројекат Бранка Станковића Квадратура круга нема своју фондацију, већ је све наведено постигнуто захваљујући доброј вољи људи и њиховој племенитости, после прича испричаних у овој емисији.

И током ове, 2019. године, у 18. години трајања ТВ емисије Квадратура круга, милионски аудиторијум Првог програма РТС-а суботом од 18.30 и даље са несмањеном пажњом прати нове приче о људима који завређују медијску пажњу, нашу емпатију, подршку, али и похвалу, дивљење.

„Када годинама снимате приче о људима који су се истакли племенитим или херојским делима, када снимате приче о људској доброти и величини, део те енергије мора да се пренесе и на вас. Често је преношење те енергије узајамно. Многи од тих људи су ми улепшали и обогатили живот. Оно што сам научио у дружењу са онима о којима сам снимао емисије је да нема бољег лека од доброг човека“, нагласио је Станковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се