Након „Меса“, снимају се „Кости“

После изузетног успеха серије „Месо“, која је емитована на РТС-у, у Бањалуци је почело снимање другог дела трилогије, под називом „Кости“. Копродуценти серије су РТС и кућа „Босонога“.

Аутентична, мрачна, истинита прича о животу у систему у којем су разорене све вредности добија наставак. Главне јунаке серије Кости, сценаристе Николе Пејаковића повезују несвакидашње и потпуно различите судбине које се стално преплићу.

„То је прича о два човека који имају врло сличну судбину, а у ствари предодређени су да имају различите судбине. Један је избеглица, други је, да кажем, домаћи. Имају потпуно различите почетне положаје, али их живот доведе у исту ситуацију. Управо зато што нас ово време поравнава“, каже сценариста Пејаковић.

„Ликови су доста живи, доста су аутентични и догађају се ствари које видимо сваки дан које ћемо да препознамо као наше данашње окружење које није баш најлепше“, изјавио је глумац Дејан Аћимовић.

Сарадња између РТС-а и „Босоноге“ подстиче културну размену између Београда и Бања Луке и доприноси развоју филмске и телевизијске индустрије у Републици Српској.

„Ја мислим да јесте обавеза Радио-телевизије Србије да промовише људе из овог краја. Једноставно овде постоји, а то смо видели већ, довољно талентованих људи, довољно добрих људи који могу да раде серије као што се раде у Београду и боље него што се раде у Београду“, рекао је генерални директор РТС-а Драган Бујошевић.

„Могу да кажем да смо врло привилеговани што имамо прилику да радимо и апсолутно највећу захвалност на ту тему дугујемо Радио-телевизији Србије која је препознала жељу, вољу и потенцијал у свему томе“, каже продуценткиња Бранкица Јанковић.

После Мањаче, екипа серије Кости, са 56 глумаца и 500 статиста спушта се у Бањалуку и наставља снимање. Према најавама последња клапа требало би да падне почтком јула. Емитовање серије од десет епизода на програму РТС-а, 2020. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво